Biznis

Danas održan sastanak

Delegacija Južne Koreje posjetila Agenciju za razvoj Zadarske županije

Delegacija Južne Koreje posjetila Agenciju za razvoj Zadarske županije

U ZADRI NOVOJ zadovoljni su što je njihov rad prepoznat i u dalekoj Južnoj Koreji te što su bili u prilici prezentirati način na koji su došli do statusa koji sada uživaju kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini

Danas je održan sastanak između delegacije od trideset članova iz Južne Koreje i djelatnika Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE.

Delegaciju Južne Koreje koju čine predstavnici južnokorejskog Minstarstva trgovine, industrije i energijespremno je dočekala ravnateljica ZADRE NOVE, gospođa Sanja Peričić zajedno sa suradnicama gospođom Renatom Marušić, voditeljicom Odjela za provedbu EU projekata i gospođom Anom Dušević, savjetnicom u Odjelu za pripremu EU projekata.

Tijekom sastanka upoznale su predstavnike korejskih institucija sa radom i aktivnostima ZADRE NOVE. Poseban naglasak je stavljen na područje strateškog planiranja i implementacije strategija na regionalnoj i lokalnoj razini te mjere i načine podrške malom i srednjem poduzetništvu kroz usluge i servise posebno njima namijenjene.

Vrlo značajan dio u prezentiranju rada ZADRE NOVE odnosio se na djelovanje One step service center-aza investitore gdje su prisutnima prezentirani načini pružanja podrške potencijalnim investitorima kao i olakšice koje im stoje na raspolaganju. Potom su im predstavljeni ključni projekti Zadarske županije spremni za prihvat investitora.
U završnom dijelu predstavljena je EU suradnja i primjeri uspješno provedenih EU projekata.

Predstavnici korejskih institucija jako su zadovoljni viđenim i izrazili su želju za nastavkom suradnje kao i prijenosom znanja viđenih u ZADRI NOVOJ.

Voditelj južnokorejske delegacije izrazio je zadovoljstvo zbog svih dobivenih informacija te je vrlo impresioniran širinom i opsegom posla koji radi ZADRA NOVA sa samo 22 zaposlena.

„Način rada i podrške MSP-u želimo preslikati i implementirati u naš sustav rada i podrške našim poduzetnicima i investitorima."- istaknuo je gospodin Yongjun Choi, voditelj delegacije

Ravnateljica ZADRE NOVE, gospođa Sanja Peričić u nekoliko navrata skrenula je pozornost svih prisutnih na web stranicu Zadarske županije namijenjenu investitorima gdje su detaljno objašnjeni načini i mogućnosti suradnje i ulaganja u Zadarsku županiju.

Sastanak u trajanju od 2 i pol sata završio je u 11.30 sati zajedničkim fotografiranjem nakon čega je delegacija nastavila svoj put prema Ljubljani. Naime, plan im je u razdoblju od 10. do 17. prosinca posjetiti tri srodne institucije unutar Europske unije za koje smatraju da provode izvrsne primjere dobre prakse. Prva na redu bila je Udruga industrijalaca iz Austrije odakle su došli u Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRU NOVU te nastavljaju put prema Tehnološkom parku Ljubljana iz Slovenije.

U ZADRI NOVOJ zadovoljni su što je njihov rad prepoznat i u dalekoj Južnoj Koreji te što su bili u prilici prezentirati način na koji su došli do statusa koji sada uživaju kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.