Biznis

Hvalevrijedan projekt

S Bazom poslovnih žena do većeg broja žena na upravljačkim pozicijama

 S Bazom poslovnih žena do većeg broja žena na upravljačkim pozicijama

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatska udruga poslodavaca predstavili su danas projekt izrade elektronske Baze poslovnih žena u Hrvatskoj koje su sposobne i kvalificirane odmah preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama.

Hrvatska Baza poslovnih žena radi se po uzoru na već postojeće slične baze u svijetu poput onih Global Board Ready Women inicijative ili European Network for Women in Leadership u sklopu šireg projekta Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj financiranog Progress programom Europske unije.

"S Bazom poslovnih žena želimo dodatno potaknuti zapošljavanje žena na upravljačkim pozicijama na kojima su one još uvijek značajno podzastupljene. Izradom javno dostupne Baze poslovnih žena dokazat ćemo da na tržištu itekako postoji dovoljno sposobnih i kvalificiranih žena s respektabilnom karijerom i postignućima koje mogu preuzeti najodgovornije pozicije u kompanijama," naglasila je pravobraniteljica Višnja Ljubičić.

Hrvatska Baza poslovnih žena sastojat će se od osobnih profila žena koje su zadovoljile unaprijed definirane kvalifikacijske kriterije, bit će javna i bit će ju moguće pretraživati, a ažurirat će se dva do tri puta godišnje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.