Biznis

60-ak proizvoda

Hrvatske ICT tvrtke na CeBIT-u u Turskoj

Hrvatske ICT tvrtke na CeBIT-u u Turskoj

Na najvećem sajmu Euroazije, Međunarodnom sajmu CeBit Bilisim Eurasia, 29 hrvatskih informatičkih tvrtki predstavit će 60-ak proizvoda među kojima su mobilne aplikacije i softveri za unaprjeđenje poslovanja, većinom namijenjenih unaprjeđenju efikasnosti državnih i javnih službi te velikih kompanija.

Sajam se održava od 11. do 14. rujna, a riječ je o najvećem nastupu na sajmu u povijesti hrvatske ICT industrije i jednom od najvećih u posljednjih dvadesetak godina rada Komore na organizaciji sajmova.

U posljednjih pet kriznih godina, informacijska i komunikacijska tehnologija, a posebno razvoj softvera i računalnih usluga bilježi rast izvoza od čak 78 posto. Vrijednost izvoza računalnih usluga i softvera krajem 2012. godine dosegla 1,065 milijardi kuna, a zaposlenost u sektoru računalnog programiranja porasla je za 20 posto.

Ovi su pokazatelji bili i poticaj za organiziranje zajedničkog nastupa hrvatskih ICT tvrtki u Turskoj kao jednom od iznimno interesantnih tržišta za hrvatsku ICT industriju.

CeBIT Bilişim Eurasia najveći je sajam u regiji Euroazije. Prošle godine ga je posjetilo 131.358 posjetitelja iz 93 zemlje, a izlagale su 1023 tvrtke iz 18 država te je taj sajam izvrsna prilika za prezentaciju rješenja hrvatskih ICT usluga i proizvoda kupcima te potencijalnim partnerima u toj regiji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.