Biznis

ZADRA

Poziv poduzetnicima na prijavu na natječaj dodjele bespovratnih sredstava

Poziv poduzetnicima na prijavu na natječaj dodjele bespovratnih sredstava

Četvrtim pozivom za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno - poduzetničkih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta pozivaju se zainteresirane pravne i fizičke osobe koje zadovoljavaju uvjete javnog poziva da se jave u Razvojnu agenciju Zadarske županije - ZADRA d.o.o. koja je jedan od prepoznatih centara za provedbu Programa provjere inovativnog koncepta.

Što je provjera inovativnog koncepta?

Smisao provjere inovativnog koncepta - PoC je utvrditi tehničke karakteristike i komercijalni potencijal rezultata istraživanja.
Program podupire predkomercijalne aktivnosti znanstvenika, istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanji rizik investicije u kasnijoj fazi. Program financira poduzetničke ideje s visokim komercijalnim potencijalom i nije zamišljen kao izvor financiranja za znanstvene projekte.

Koje se projektne aktivnosti financiraju iz Programa provjere inovativnog koncepta?
Program bespovratnim sredstvima u iznosima od 35.000 do 350.000 HRK po projektu financira slijedeće aktivnosti:
-    provjeru i zaštitu intelektualnog vlasništva
-    demonstraciju tehničke izvedivosti
-    izradu funkcionalnog prototipa

Uz ove tri osnovne aktivnosti, sredstva se mogu iskoristiti i za: analizu tržišta ili izradu studije isplativosti, izradu koncepta i strategije za razvoj ili komercijalizaciju proizvoda (studija ili plan za komercijalizaciju).

Za mikro i mala poduzeća Program financira do 75% ukupnih opravdanih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih aktivnosti. Ostatak od najmanje 25% poduzetnik treba osigurati iz vlastitih ili drugih izvora.

Za srednja poduzeća Program financira do 50% ukupnih opravdanih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih aktivnosti. Ostatak od 50% poduzetnik treba osigurati iz vlastitih ili drugih izvora.

Za znanstvenike i istraživače Program financira do 90% ukupnih opravdanih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih aktivnosti. Ostatak od najmanje 10% institucija treba osigurati iz vlastitih ili drugih izvora.

Tko se može prijaviti?
Program je otvoren za dvije različite kategorije natjecatelja:
1.    PoC Private za mikro, mala i srednja poduzeća kao i za fizičke osobe koje imaju ozbiljnu nakanu osnovati trgovačko društvo
2.    PoC Public za znanstvenike i istraživače zaposlene u javnim visokoškolskim ustanovama, javnim istraživačkim institutima i ostalim znanstvenim ili istraživačkim organizacijama

Rokovi za prijavu projekata u Program provjere inovativnog koncepta:

  • rok za predaju pretprijava u Prepoznati centar je 9. travnja 2012. godine
  • natjecatelji čije su pretprijave pozitivno ocijenjene od strane Prepoznatog centra imaju rok za izradu i predaju potpunih prijava do 25. travnja 2012. godine u Prepoznati centar.

Dokumentaciju koja je potrebna za prijavu nalazi se na web stranici: www.zadra.hr , a za sve dodatne informacije kontaktirajete Razvojnu agenciju Zadarske županije - ZADRA d.o.o..
Osoba za kontakt:
Katarina Colić, dipl.oce.
tel.: 023-492-885
e-mail: katarina.colic@zadra.hr

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.