Biznis

Prosvjed

Radnici Dalmacijavina direktoru poručili: "Gladni smo!"

Radnici Dalmacijavina direktoru poručili:

Stotinjak radnika Dalmacijavina iz Drniša danas je rukovodstvu tvrtke traktorima zapriječilo prolaz na plantažu u Petrovom polju zbog prijetnji uprave tvrtke da će im, ako ne nastave s radom, biti prekinuti ugovori o radu.

Svi zaposlenici radne jedinice Drniš jutros su istupili iz sindikata. Direktori, predstavnici sindikata i radnici iz Splita u Drniš su stigli oko 9 sati kako bi pokrenuli radove, no nisu uspjeli. "Lopovi, lopovi", vikali su im radnici kada su došli u vinograd. Potom je pred radnicima govor održao direktor proizvodnje Veljko Knezović.

"Došli smo u Drniš kako bi razgovarali o tome da počne proizvodnja", kazao je Knezović radnicima na što su ga pitali gdje je bio ranije, a on im je odgovorio da su oni stalno s njima, što je naišlo na negodovanje radnika. "Ni vas tražimo danima, a vi nam se nećete obratiti", kazala je jedna od radnica koja je napomenula da nisu oni došli prosvjedovati "iz luksuza". "Dosad je bilo malo laganja i obećanja, ali sada više nema niti toga", kazao je drugi radnik, dok su ostali vikali da su gladni.

Radnici su rukovodstvu jasno dočarali da žive na rubu egzistencije. "Kako mogu imati motiva za rad kada moja djeca nemaju što za jesti", nastavio je radnik i požalio sa kod kuće ima još pet pelena, a niti on, a ni njegova supruga nemaju novaca za kupiti nove.

Razočarani izjavama koje je medijima jučer dao predsjednik Sindikata Dalmacijavina Lukica Bucat, jutros su svi zajedno istupili iz Sindikata i osnovali peteročlani Krizni stožer. Drnišani su ustrajni da neće ići raditi sve dok ne dobiju očitovanje Vlade o tome koja je sudbina Dalmacijavina te dok ne dobiju garancije da će im plaće uskoro biti isplaćene. S prosvjedom nastavljaju i sutra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.