Biznis

Podržali obrtnike

Ugostitelji traže sastanak s gradonačelnikom

Ugostitelji traže sastanak s gradonačelnikom

Kao što je bilo najavljeno, članovi Sekcije ugostiteljstva i turizma Udruženja obrtnika Zadar danas su održali sastanak na kojem su jednoglasno dali podršku dosadašnjim aktivnostima predstavnika Obrtničke komore Zadarske županije i Udruženja obrtnika Zadar, koji su reagirali na gradsku odluku o povećanju cijene najma gradskog prostora.

Također su uputili i poziv za sastanak gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću i pročelniku Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, Rajku Jurinu.

''Ugostitelji jednoglasno izražavaju stav kako se protive primjeni nove Odluke o zakupu javnih površina te traže da se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za srijedu 22. veljače 2012. godine ista stavi van snage ili odgodi njena primjena'', stoji u priopćenju ugostitelja.

Također dodaju i kako ne podržavaju novi prijedlog Odluke o zakupu javnih površina, koji je u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća zakazanoj za srijedu, te traže da se ista makne s dnevnog reda.

Podsjetimo, jučer je održan sastanak obrtnika zbog drastičnog poskupljenja zakupa javnih površina. Obrtnici se pitaju zbog čega grad pogoduje krupnom kapitalu i tako dovodi u pitanje opstojnost velikog broja obrtnika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.