Biznis

Algebra

Algebra predstavlja akciju "Put do boljeg radnog mjesta"

Algebra predstavlja akciju

Stručnjaci Microsofta i Algebre zajedno će u "Putu do boljeg radnog mjesta" raditi na procjeni motivacije i kvalifikacija prijavljenih pojedinaca kako bi im i kroz ove programe omogućili daljnji razvoj njihovih karijera

Učilište Algebra po treći puta pokreće akciju "Put do boljeg radnog mjesta" u sklopu koje će dodijeliti niz potpunih i djelomičnih stipendija za stručno informatičko obrazovanje te obrazovanje iz područja poslovanja.

U proljetnom je ciklusu ove akcije dodijeljeno više od tisuću stipendija ukupne vrijednosti veće od 2 milijuna kuna, a novosti u jesenskom ciklusu projekta atraktivni su programi poput "Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova", "Specijalista za Internet marketing" i "Voditelja prodajnog tima" za koje je sada također moguće dobiti stipendiju.

 

 

 

Akcija se provodi u više gradova nego ikad dosad - njih čak 9, uključujući, po prvi puta, Bjelovar, Koprivnicu i Sisak - a obilježava je i širenje suradnje s Microsoftom Hrvatska.

Program "Put do boljeg radnog mjesta" ponajprije je namijenjen nezaposlenim osobama, nezaposlenim ženama iznad 40 godina starosti, poduzetnicima-početnicima kao i mladima do 25 godina. Prijavljeni u ovim skupinama činili su većinu stipendista tijekom prošlih ciklusa provedbe programa.

Kandidati ovog programa u mnogim su slučajevima uspjeli zahvaljujući dodatnim kvalifikacijama i novostečenim znanjima napredovati na postojećem radnom mjestu, kandidirati za neko bolje ili čak i potpuno promijeniti svoju struku i prekvalificirati se za bolji posao.

"Proljetni ciklus ove naše inicijative ugodno nas je iznenadio rezultatima i interesom u Zadru pa odatle i odluka da u jesenskom ciklusu stipendiranja zainteresiranima omogućimo informiranje o programima, savjetovanje i samu edukaciju, kao i da proširimo ponudu dostupnih programa.

Uvođenjem programa koji polaznike obrazuju za voditelje prodaje, internetski marketing te za izradu projekata financiranih iz EU fondova kandidatima omogućavamo da steknu kvalifikacije za neka od trenutačno najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj prema istraživanju portala MojPosao. Ostali su obrazovni programi, osim onima koji žele postati informatički stručnjaci, također namijenjeni i onima koji žele pokrenuti svoj vlastiti posao u ovom sektoru s odličnom perspektivom, zbog čega nas raduje i ovogodišnje proširenje suradnje s Microsoftom Hrvatska", izjavio je Bernard Kotlar, voditelj Algebrine poslovnice Zadar.

Algebrin šator biti će postavljen na Narodnom trgu 27. i 28. rujna 2011., a 29. rujna održat će se prezentacija akcije i novih prilika na tržištu karijere u Gradskoj knjižnici Zadar u 17 sati (na prezentaciju besplatno mogu doći svi zainteresirani građani).

Kandidati također mogu pristupiti i posve besplatnom savjetovanju tijekom kojega će u razgovoru "jedan na jedan" sa stručnjacima za obrazovanje moći ispitati svoje naklonosti prema sadržaju pojedinog obrazovnog programa i to 30. rujna u prostorijama Algebrine poslovnice na adresi Špire Brusine 16/II.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.