Biznis

Rekordi

Vir nadmašio i najoptimističnija očekivanja

Vir nadmašio i najoptimističnija očekivanja

Prema evidenciji Turističke zajednice Općine Vir do današnjeg je dana zabilježeno 850.090 turističkih noćenja. Ovime su prekoračeni i najoptimističniji rezultati u pogledu broja turističkih noćenja na Viru.

Prilikom nedavnog susreta čelnika Općine i TZO Vir s predstavnicima medija koji djeluju na području Zadarske županije, brojka od 850 000 ostvarenih noćenja iznesena je kao cilj ovogodišnje turističke sezone.

Za sada se pokazuje kako će ta brojka biti daleko veća. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je zabilježeno 681,7 tisuća turističkih noćenja, ovo je porast od gotovo 25%.

Kako je od ovog razdoblja prošle godine pa do njenog završetka zabilježeno dodatnih 50 tisuća noćenja, za očekivati je kako će se ove godine na Viru premašiti brojka od 900 tisuća ostvarenih turističkih noćenja.

Ovogodišnji rezultati ostvarenih turističkih noćenja čine Vir svojevrsnim rekorderom u Zadarskoj županiji. Ove su brojke također pokazatelj kako bi Vir vrlo brzo mogao doći do razine od milijun ostvarenih noćenja i to znatno prije zacrtanih pet godina, koliko je bilo predviđeno za ostvarenje ovog cilja.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.