Biznis

Kad će pasti prva šmrika?

Gospodarska zona Crno - prvi poslovni potez 2012. godine

Gospodarska zona Crno - prvi poslovni potez 2012. godine

Gospodarska zona Crno pokraj Zadra bila bi druga po veličini u Hrvatskoj - prostire se na 400 hektara površine od kojih je 170 hektara namijenjeno proizvodno-poslovnim djelatnostima, 70 hektara proizvodnim djelatnostima, a ostatak su zelene površine s rekreacijskim kompleksom u koji ulazi i postojeće nogometno igralište.

Oko 300 tvrtki iz sektora proizvodnje i nešto manje iz uslužnih djelatnosti, uglavnom sa zadarskog područja, zainteresirano je za kupnju zemljišta u Crnom. Predviđa se da će biti otvoreno više od 6000 novih radnih mjesta, što bi u Zadarskoj županiji smanjilo nezaposlenost za šest posto. Na području županije ima 12 poduzetničkih zona, od kojih rade one u Stankovcima, Poličniku, Benkovcu i Biogradu.

Poslovna zona Crno jedan je od projekata grada Zadra koji još uvijek nije dočekao svoju realizaciju. SDP-ov vijećnik Željko Mikin podsjetio je gradske oce na to, pitajući kada će se skinuti prva šmrika?

Prema riječima gradonačelnika Zvonimira Vrančića, Grad Zadar dobio je sve potrebite studije i rješenja. U razdoblju od idućih mjesec dana, tvrdi Vrančić, raspisat će se natječaj za idejni glavni projekt. Djelomična izgradnju infrastrukture možemo očekivati već 2012.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.