Biznis

Razvojna agencija ZŽ

Seminar „Zadružno poduzetništvo" u Zadri 25. i 26. studenog

Seminar „Zadružno poduzetništvo

Razvojna agencija Zadarske županije  u suradnji sa MINGORP-om organizira seminar „Zadružno poduzetništvo" koji će se održati 25-26. studenog 2010. u prostorima Razvojne agencije Zadarske županije, Grgura Budislavića 99. (Poduzetnički inkubator Novi Bokanjac).

Predmet seminara je upoznavanje poljoprivrednika sa zadružnim načinom poslovanja, usporedba s ostalim oblicima udruživanja i iskustvima iz zemlje i svijeta. Zadružni oblik poslovanja ima veliku tradiciju u svijetu i u Hrvatskoj, ali poljoprivrednici nisu dovoljno upoznati s ovim oblikom.  Zadružni način poslovanja je nužan za opstanak malih proizvođača i za razvoj lokalne zajednice.

Seminar se sastoji od četiri funkcionalne cjeline:

  1. pravni okvir u zadrugarstvu (domaća i strana praksa, osnivanje zadruge, odnosi u zadruzi...);
  2. ekonomski okvir zadruge na ruralnom prostoru (marketing, planiranje, poticaji, financiranje...);
  3. pristup tržištu EU
  4. certitifiranje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Predavači su Branko Žalac dipl.oec., Zoran Starešina dipl.ing.agr.oec, i Ivana Maršan Jukić med.lab.ing. Predavači imaju dugogodišnje iskustvo u raznim granama gospodarstva i pravnim oblicima u poduzetništvu, također su certificirani savjetnici za poduzetništvo. Već niz godina bave se problematikom gospodarstva na ruralnim prostorima, te certifikacijom.

Ukupno se edukacija provodi u dva dana; u četvrtak i petak u trajanju od 10 do 15 sati.

Rok za prijavu je srijeda, 24. studenog 2010., a prijava je moguća putem pristupnice koja je objavljena na web stranicama www.zadra.hr, na broj faxa 023/492-881 ili e-mailom: zadra@zadra.hr .

Svi sudionici su oslobođeni kotizacije za sudjelovanje na seminaru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.