Biznis

prvi zamjenik direktora

Čelnik Sberbanke otkrio što Rusi očekuju od Todorića

Čelnik Sberbanke otkrio što Rusi očekuju od Todorića
Robert Anic/PIXSELL

Bloomberg izvještava da Sberbank i ostali glavni vjerovnici pripremaju plan za likvidnost Agrokora u sljedeća tri mjeseca, koji bi trebao biti odobren do utorka.

Sberbank i drugi glavni vjerovnici hrvatskog koncerna Agrokor naći će se kako bi razmotrili postavljanje svojih predstavnika u upravljačka tijela Agrokora, izjavio je za agenciju Bloomberg Maksim Poletajev, prvi zamjenik direktora Sberbanka. Vjerovnici zahtijevaju kontrolu trenutnih operacija i žele dobiti mogućnost 'promptno reagirati na promjene'

'Ne želimo preuzeti kompaniju i tu opciju uopće ne razmatramo', izjavio je Poletajev, prenosi Jutarnji list.

Poletajev je, prenosi Express, rekao kako još ne mogu procijeniti koliko je dodatnog financiranja potrebno, no vjeruju kako se iznos može znatno smanjiti nakon razgovora s glavnim dobavljačima.

Unajmili su stručnjake jer žele razumjeti zašto se tvrtka sa stabilnim poslovanjem suočila s krizom likvidnosti, a nakon što se ta glavna kriza riješi, Sberbanka će razmišljati o mogućnosti dugoročnog restrukturiranja duga Agrokora.

'Vjerojatno će imati smisla da prodamo neke dijelove tvrtke koji nisu bitni za temeljno poslovanje, kao i da potražimo investitore s ogromnim iskustvom u toj industriji', rekao je Poletajev.

Sberbank je angažirao uglednu revizorsku kuću Deloitte kako bi dala svoju procjenu poslovnog plana koji se priprema, ali i procjenu svake operativne kompanije unutar koncerna kao i grupe u cjelini.

Sberbank u privatnim razgovorima od vlasnika Agrokora Ivice Todorića traži da on prepusti kontrolu vjerovnicima tijekom pregovora o restrukturiranju, prenosi Express. Ruska banka navodno pregovara s ostalim vjerovnicima kako bi potpuno promijenili upravu kompanije u zamjenu za refinanciranje dugovanja i nastavak rada velikog koncerna.


Reci što misliš!