Biznis

Podaci oglasnika Crozilla

Strani kupci najviše traže kuće na području Zadra, cijene kvadrata u porastu

Strani kupci najviše traže kuće na području Zadra, cijene kvadrata u porastu
Dino Stanin/PIXSELL

Podaci oglasnika Crozilla pokazuju kako su tijekom srpnja prosječne oglašavane cijene kuća na mjesečnoj razini zabilježile pad vrijednosti od 0,2 posto, no Zadar ne prati navedeni trend

Tijekom srpnja se na oglasniku Crozilla najviše pretraživala ponuda kuća za prodaju na području Osijeka, a zatim Zadra i Zadarske županije.

Potencijalni strani kupci najveći su interes pokazali za kućama koje se prodaju na području Zadra, zatim na istarskom području, a nakon toga i za onima u Crikvenici, na Krku i u Poreču.

U Zadru su cijene kuća na mjesečnoj razini porasle za 0,6 posto, te su, prema podacima oglasnika Crozilla, u prosjeku iznosile 1609 eura po kvadratnom metru.

Za usporedbu, u Bjelovaru se za 'kvadrat' kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 459 eura, u Sisku 492 eura, a u Varaždinu 658 eura.

Visinom cijene i dalje prednjači Dubrovnik u kojem se, unatoč padu od 1,2 posto, za četvorni metar u prosjeku tražilo 3973 eura.

Splitskim je kućama prosječna oglašavana cijena pala za 2,7 posto, te je tijekom srpnja iznosila 1944 eura. Šibenik bilježi blagi pad cijena od 0,1 posto, a cijena 'kvadrata' iznosila je 1411 eura.


Reci što misliš!