Biznis

popis definiran

Postignut dogovor: objavljeno je koje će banke sudjelovati u subvenciji kredita

Postignut dogovor: objavljeno je koje će banke sudjelovati u subvenciji kredita
Marko Lukunic/PIXSELL

'Za subvencioniranje se može prijaviti svaki građanin mlađi od 45 godina koji nema nekretnina ili ima jednu nekretninu koju prodaje. Subvencijom će se olakšati otplata kredita u prve 4 godine za 50 posto rate kredita'

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar na konferenciji za medije objavio je koje će kreditne institucije sudjelovati u provedbi Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, javlja RTL.

“Za subvencioniranje se može prijaviti svaki građanin mlađi od 45 godina koji nema nekretnina ili ima jednu nekretninu koju prodaje. Subvencijom će se olakšati otplata kredita u prve 4 godine za 50 posto rate kredita. Onima koji u međuvremenu dobije dijete, za svako dijete produžit će se subvencija za dvije godine po svakom djetetu”, rekao je Štromar.

Kamate koje su utvrđene su manje od 3,75 posto. Banke koje su ponudile veću kamatu nisu uzete u obzir, ali dosta ih je ponudilo i nižu kamantu stopu od 3,75 posto. Kamatne stope kreću se od 3,04 do 3,75 u eurima, a u kunama od 3,35 do 3,75 posto. Ugovor je skolopilo 10 banaka.

Banke s kojima je postignut dogovor su: Hrvatska poštanska banka, Erste Banka, Podravska banka, OTP, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Splitska banka, Raiffeisen banka, Karlovačka banka, Istarska kreditna banka Umag.

Ministar je rekao i kako rok za zaprimanje zahtjeva ističe kada iznos anuiteta dostigne 35 mlijuna kuna na godišnjoj razini za 2018. i 2019. godinu.


Reci što misliš!