Biznis

vlada predložila

Josip Klišmanić novi direktor Zračne luke Zadar

Josip Klišmanić novi direktor Zračne luke Zadar
Zračna luka Zadar

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je Skupštini Zračne luke Zadar predložila da za novog direktora imenuje Josipa Klišmanića.

"Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima doneseni su zaključci kojima se skupštinama i nadzornim odborima strateških trgovačkih društava predlaže imenovanje predsjednika i članova uprava, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenih postupaka po objavljenim javnim natječajima.

Skupštini Zračne luke Zadar d.o.o. predlaže se imenovanje Josipa Klišmanića za člana Uprave –direktora".

Ovaj izbor je na neki način presedan, budući do sad niti jedan direktor zračne luke u Hrvatskoj nije to mogao postat bez najmanje 5 godina staža u zrakoplovnoj djelatnosti, što ovdje nije slučaj, a na inicijativu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo bio je upisan u društvene ugovore svih domaćih aerodroma. Zračna luka Zadar tu je odredbu izbrisala ovog proljeća.

Josip Klišmanić (HDZ), diplomirani je ekonomist, dugogodišnji je direktor zadarske podružnice Financijske agencije FINA-e, a na mjestu direktora zamijenit će dosadašnju direktoricu Irenu Ćosić.


Reci što misliš!