Biznis

šteta 27 milijuna kuna

Stambeno-poslovni kompleks "Moj centar" u Murvičkoj mora se srušit i gradit ispočetka

Stambeno-poslovni kompleks
Dino Stanin/PIXSELL

Dok se još uvijek zbrajaju štete od nedavnih poplava, jedno je sigurno- stambeno-poslovni kompleks na križanju Tuđmanove i Murvičke, poznatiji kao "Moj centar" mora se u cijelosti rušiti i gradit novi ispočetka.

Takvu odluku investitori su donijeli nakon preporuke stručnjaka Građevinskog fakulteta u Zagrebu da je najbolje srušiti cijeli kompleks.

Projektant i jedan od investitora Željko Predovan potvrdio je za Radio Zadar da će se cijeli kompleks graditi ispočetka.

- Počinjemo od nule, moramo ukloniti sve do same temeljne ploče, koja i je zadobila najveća oštećenja, kaže Predovan i dodaje kako ne može sa sigurnošću reći, kada će početi rušenje i ponovna gradnja. - Čim dobijemo dozvolu. Naime,  podnijeli smo odštetni zahtjev našem osiguravatelju i čekamo od Trgovačkoga suda da imenuje ovlaštenoga sudskog vještaka zbog osiguranja dokaza da bi smo mogli početi s uklanjanjem objekta. Jer, bez suglasnosti, u slučaju eventualnoga spora, mi ne možemo započeti s tim radovima, kaže Predovan.

A radovi uklanjanja građevine po aktualnim bi ponudama mogli trajati između dva i tri mjeseca, nakon čega bi gradnja ponovno počela od nule.

- Mi ćemo sigurno kasniti sedam-osam mjeseci u odnosu na rok koji smo imali za isporuku stanova, zaključuje Predovan.

Šteta je već sada poznata i iznosi 27 milijuna kuna. Koliko će država priznati zbog proglašenja elementarne nepogode, teško je reći. A stambeno-poslovni kompleks predviđa 120 stanova, poslovne prostore i podzemne garaže i podrumske prostore, te ukupno sedam katova iznad tla.

Reci što misliš!