Biznis

nova grana privrede

Urugvaj će proizvoditi medicinski kanabis za izvoz

Urugvaj će proizvoditi medicinski kanabis za izvoz
fightingclean.com

Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa (ICC) proizvest će prvu šaržu medicinskog ulja kanabisa za izvoz u prosincu, izvijestio je u nedjelju njezin direktor Alejandro Antalich

Tvrtka sa sjedištem u Montevideu kanabisovo će ulje isporučivat u Kanadu i Meksiko, no otvorena je i za prodaju na domaćem tržištu, rekao je Antalich. 

"Naš glavni cilj je izvoz. No ako ministarstvo javnoga zdravstva bude smatralo da ga možemo komercijalizirati i na domaćem tržištu, to ćemo i učiniti", kazao je za Reuters. 

Izvoz kanabisova ulja nova je grana privrede u Urugvaju, maloj južnoameričkoj državi koja je 2013. prva u svijetu lealizirala marihuanu - od njezina uzgoja do distribucije. 

U skladu s urugvajskim zakonom medicinski kanabis može se izvoziti. 

Iduži će mjesec Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa započeti s izgradnjom laboratorija u novome industrijskom parku u predgrađu Montevidea, kazao je Antalich. 

Laboratorij bi trebao biti dovršen do travnja, a za to će vrijeme tvrtka za proizvodnju kanabisova ulja koristiti privermeni prostor. Žetva započinje idući mjesec. 

ICC uzgaja marihuanu za medicinske svrha na oko 233 hektara u Urugvaju i planira investirati 10 milijuna dolara u njezinu proizvodnju tijekom 2018. Tvrtka prodaje marihuanu i u rekreativne svrhe.


Reci što misliš!