Biznis

Blokirana četvrtina Kulmerovih dvora

Zagrebački Županijski sud blokirao je četvrtinu Kulmerovih dvora u vlasništvu Ivice Todorića, neslužbeno se doznaje, dok na sudu navode da ništa ne mogu komentirati jer je riječ o spisu koji ima oznaku tajnosti.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić izjavio je Hini da je istraga u slučaja Agrokor u "najranijoj fazi postupka i označena s oznakom tajnosti".
 
No, prema informacijama koje proizlaze iz zemljišnoknjižnog izvadka, čiji je preslik objavljen u medijima, Todorić po zahtjevu Državnog odvjetništva ne smije raspolagati svojom četvrtinom Kulmerovih dvora gdje je živio s obitelji. Ta nekretnina, nakon blokade, ne smije se prodati niti opteretiti.
 
Prema zemljišnim knjigama rezidencija obitelji Todorić u vlasništvu je Ivice Todorića te njegovih sinova i kćeri, čiji udjeli nisu blokirani.
 
Ivica Todorić i dalje je nedostupan hrvatskom pravosuđu, za njim još nije raspisana tjeralica, a njegova obrana još nije uložila žalbu na nedavnu odluku da mu se jedinom od 15 osumnjičenih odredi istražni zatvor.
 
Istovremeno državno odvjetništvo u petak se žalilo na odluku da se ostali osumnjičenici tijekom istrage brane sa slobode. Izvanraspravno vijeće žalbu je raspravilo odmah, a odluku će donijeti i objaviti početkom idućeg tjedna.
 
I dok su Ivica Todorić, kao i mlađi sin Ivan, i dalje na nepoznatoj lokaciji Ante Todorić u petak prijepodne ispitan je u državnom odvjetništvu gdje je odbacio optužbe da je kriv za zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave u slučaju Agrokor.
 
"Kao što sam obećao, došao sam u Hrvatsku. Porekao sam sve što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se", rekao je Ante Todorića ispred ulaza u Kulmerove dvore gdje je stigao nakon što je prijepodne u državnom odvjetništvu iznio obranu na sumnje da je zajedno s ostalim osumnjičenicima u slučaju Agrokor svom ocu omogućio pribavljanje više od milijardu kuna nepripadne dobiti.


Reci što misliš!