Biznis

21 otok

Potpore za projekte održivog razvoja dobila samo dva projekta iz Zadarske županije

Potpore za projekte održivog razvoja dobila samo dva projekta iz Zadarske županije
Dino Stanin/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 490.500 kuna za projekte 22 otočne udruge na temelju provedenog Natječaja za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj u 2017. godini.

 Iz Zadarske županije novac su dobila samo dva projekta, i to KUD Skuti materini s otoka Vrgade, 24.500 kuna za program "Multimedij Glagoljaško pučko crkveno pjevanje na Vrgadi, i Institut za pomorsku baštinu Ars Nautica sa sjedištem u Tkonu, 22.500 kuna za projekt "Pašmanska baština: Toponimija otoka Pašmana". prenose našiškolji.hr

Nakon objavljenog Natječaja za prijavu projekata udruga na otocima i ocjene stručnog Povjerenstva za provedbu natječaja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 490.500 kuna za projekte 22 otočne udruge. 

Financijska potpora dodjeljuje se za projekte čije su aktivnosti od interesa za održivi razvoj otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Na Natječaj su bila prijavljena 62 projekta za koje je ukupno zatraženo više od 2,1 milijun kuna.

Prijave su obuhvatile 21 otok: Brač, Dugi otok, Hvar, Korčula, Krk, Lastovo, Lošinj, Mljet, Murter, Olib, Pag, Pašman, Pelješac, Prvić, Rab, Šolta, Ugljan, Vis, Vrgada, Zlarin i Žirje. Financijske potpore dodijeljene su za 22 projekta u visini od maksimalno 27.500,00 kuna do minimalno 20.000,00 kuna po projektu. 


Reci što misliš!