Biznis

najveći nautički sajam

Završen 19. Biograd Boat Show na kojem se predstavilo više od 320 izlagača

Završen 19. Biograd Boat Show na kojem se predstavilo više od 320 izlagača

Završen je najveći sajam plovila u Hrvatskoj i Srednjoj Europi koji je oborio rekorde s više od 320 registriranih izlagača i s preko 300 izložbenih plovila.

Nakon 19 rekordnih sajmova, Biograd Boat Show koji se odvija u organizaciji turističke tvrtke Ilirije d.d. u Marini Kornati, jednoj od vodeće 3 marine na hrvatskom djelu Jadrana, se čvrsto utemeljio kao vodeći sajam plovila u Srednjoj Europi, s najvećim brojem izlagača i plovila na Jadranu. Ovogodišnji Biograd Boat Show posjetilo je 16 265 ljudi, impresivna brojka koja predstavlja tri puta veću brojku od same populacije Biograda.

Izlagači plovila su ove godine obuhvatili široku paletu međunarodnih marki s više od 40 premijera. Mnogi lokalni proizvođači pokazali su svoje najnovije proizvode, kao što je Svjetska premijera jedrilice More 40 i revolucionarnog sport cruisera s najnovijim tehnološkim rješenjima Pear Sea 56.

Za razliku od drugih sajmova plovila na svijetu, ova četverodnevna izložba plovila traje do zalaska sunca, nastavljajući cjelokupni događaj uz zabavni program do 2:00 ujutro, a kasnije i u središtu grada. 12 društvenih događaja na 5 mjesta u marini privuklo je tisuće sudionika uključujući 5 bendova, dj-jeve, 5 LED ekrana i impresivni vatromet.

Višestruke regate privukle su više od 600 sudionika. Uz elaboriran program i prekrasno okruženje, ovogodišnji Biograd Boat Show bio je magnet za međunarodne posjetitelje koji gravitiraju na Jadran.

Jedinstvena nautička platforma za umrežavanje- Biograd B2B u svojoj prvoj godini privukao je 392 poslovna sudionika, stvarajući put za dodatni razvoj Biograd Boat Show-a u budućnosti.

Biograd Boat Show je već godinama mjesto okupljanja svih segmenata nautičke industrije i turizma: (I) luke nautičkog turizma – marine, (II) čarter, (III) brodograditelje, (IV) brodare, (V) proizvođače brodske i nautičke opreme i (VI) ronilački turizam.

Kako bi osigurala prostor za sve zainteresirane sudionike u nautičkom turismu, Ilirija je stvorila Biograd B2B, događaj nautičkog poslovnog umrežavanja koji poslovnim posjetiteljima omogućuje sudjelovanje na Biogradskom sajmu plovila bez izložbenog štanda. Biograd B2B sudionici prijavljuju svoje poslovanje i organiziraju sastanke, povezujući se kroz društvene događaje i opsežni program kongresa. Ove godine Biograd Boat Show izrastao je u kongres hrvatske nautike što su prepoznale i vodeće poslovne i stručne organizacije- Hrvatska gospodarska komora kroz organizaciju “1.HGK Dani nautike”.

Biograd B2B unutar Biograd Boat Showa nudi neograničene mogućnosti razvojnog potencijala u nautičkom turizmu, posebno izlagačima koji zbog nedostatka izložbenog prostora nisu uspjeli sudjelovati u sajmu. Uz novitet Biograd B2B za svakog izlagača će biti mjesta za rast i razvoj vlastite industrije i dodatnog umrežavanja.  

Međunarodni poslovni posjetitelji su ciljani, a događaj im nudi veliku platformu za učenje o hrvatskom tržištu plovidbe, uz izravan pristup svim izlagačima i B2B sudionicima.


Reci što misliš!