Biznis

u malom lošinju

Započeli Dani hrvatskog turizma

Započeli Dani hrvatskog turizma

Danas su u Malom Lošinju na otoku Lošinju započeli Dani hrvatskog turizma – najveći tradicionalni skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj koji se ove godine održava 25. i 26. listopada.

Dvodnevni program ove manifestacije donosi pregršt edukativnih predavanja, radionica i okruglih stolova vodećih domaćih i svjetskih turističkih stručnjaka, a ovogodišnji Dani hrvatskog turizma okrunit će se dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Glavni dio programa započinje tradicionalnim forumom Hrvatske gospodarske komore, 17. hrvatski turistički forum „Trendovi i prognoze: što čeka industriju putovanja?“, a koji će predvoditi analitičar za turizam iz ruske kompanije Euromonitor International, Vitalij Vladykin. Nadalje, tijekom današnjeg dana održat će se prezentacija „Analiza performansi hrvatskog hotelijerskog sektora 2000 – 2016“  koju će okupljenima predstaviti  Emanuel Tutek iz Horwath HTL Hrvatska te konferencija „ESF - Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu“ na kojoj će se govoriti o izazovima jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala te uspostavi regionalnih centara kompetentnosti u turizmu. Na panel raspravi sudjelovat će predstavnici Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Instituta za turizam te Jadranka Grupe dok će praktični dio ove rasprave biti potkrepljen kulinarskom radionicom predvođenom predstavnicima Baskijskog kulinarskog centra,  generalnim direktorom Joxeom Mariom Aizegom te chefom nagrađenim Michelinovom zvjezdicom, Lionelom Levyjem. Na radionici će sudjelovati i šef kuhinje u restoranu Alfred Keller lošinjskog restorana Alhambra Melkior Bašić te učenici Srednje strukovne škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja.

Na kraju današnjeg dana u večernjim satima dodijelit će se prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Drugi dio nagrada dodijelit će se sutra, 26. listopada, za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo i osobu godine te Turistička destinacija godine.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti