Biznis

u centru zagreba

Proizvođači s Dugog otoka i Ugljana predstavljaju se na predbožićnom sajmu "Hrvatski otočni proizvod"

Proizvođači s Dugog otoka i Ugljana predstavljaju se na predbožićnom sajmu
Marko Lukunić/PIXSELL

U četvrtak, 16. studenoga 2017. godine u 13 sati, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, otvorit će manifestaciju „Hrvatski otočni proizvod“.

Predstavljanje projekta „Hrvatski otočni proizvod“ odvijat će se u sklopu predbožićnih aktivnosti na Trgu bana Jelačića, u stakleniku postavljenom između Radićeve ulice i Splavnice u razdoblju od 16.11. do 25.11.2017. godine.

Ovom prilikom predstavit će se 37 otočnih proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Prvića, Krka, Raba, Paga, Korčule, Lastova, i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire te ostale specifične otočne proizvode.

Temeljni cilj Projekta je identificiranje, distribucija i promidžba izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda koji će kao takvi biti prepoznati i u Hrvatskoj i izvan nje. Oznaku „Hrvatski otočni proizvod“, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dodjeljuje proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije.

Riječ je o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Rade se uglavnom u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.


Reci što misliš!