Biznis

radionica zadre nove

Kako kombinirati europske strukturne i investicijske fondove i javno-privatno partnerstvo?

Kako kombinirati europske strukturne i investicijske fondove i javno-privatno partnerstvo?
ZADRA NOVA

Agencija za investicije i konkurentnost, u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM proteklog je tjedna organizirala poludnevnu radionicu o mogućnostima kombiniranog financiranja javne infrastrukture

Model kombiniranja javno-privatnog partnerstva i europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) u okviru Regionalne politike kao i Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU) u okviru Plana ulaganja za EU (tzv.“Junckerovog plana“), te ostalih alternativnih oblika financiranja od naročitog je interesa za zemlje članice koje glavninu izvora financiranja izgradnje javne infrastrukture planiraju u obliku subvencija. U sljedećoj financijskoj perspektivi EU 2021. – 2027. predviđena je veća primjena modela kombiniranog financiranja javne infrastrukture.

Predstavnicima jedinica lokalne samouprave te drugih javnopravnih tijela predstavljene su konkretne mogućnosti u korištenju kombiniranog oblika bespovratnih pomoći EU te javno-privatnog partnerstva, nove mogućnosti koje pružaju fondovi EU u okviru modela javno-privatnog partnerstva i načina na koji mogu u značajnoj mjeri povećati razinu pružanja javnih usluga uz niže troškove, manju razinu zaduženosti i ostvarivanje veće razine sufinanciranja javnih projekata.


Reci što misliš!