Biznis

ČETIRI DANA PRIJE ROKA

Prestali zaprimati uzorke za Dane mladog maslinovog ulja u Vodicama

Prestali zaprimati uzorke za Dane mladog maslinovog ulja u Vodicama

Lani su maslinari s područja Zadarske županije na Danima mladog maslinovog ulja Dalmacije u Vodicama sudjelovali sa 54 uzorka i osvojili 22 zlatne, 11 srebrnih i 2 brončane medalje za svoja ekstradjevičanska maslinova ulja.

Četiri dana prije određenog roka (25. studeni) prestalo je zaprimanje uzoraka maslinovog ulja za  VII. manifestaciju ''Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji'', koja će se 9. prosinca održati u Vodicama.

''U utorak, 21. studenog, popunili smo i nadmašili kvotu od maksimalanih 200 uzoraka pa, kao što smo i najavili, zaključujemo daljnje zaprimanje'', kaže Damir Buntić, tajnik Udruge dalmatinskih uljara organizatora ove sve prestižnije smotre maslinara i uljara.

Ove godine po prvi put će se ocijenjivati i kemijski parametri  (Zavod za javno zdravstvo Šibenik), dok će organoleptiku, kao i dosad, ocijenjivati  Udruga OLEA Šibenik - ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinovog ulja.

Podsjetimo, lani su maslinari s područja Zadarske županije na Danima mladog maslinovog ulja Dalmacije u Vodicama  sudjelovali sa 54 uzorka i osvojili 22 zlatne, 11 srebrnih i 2 brončane medalje za svoja ekstradjevičanska maslinova ulja.

 


Reci što misliš!