Biznis

na bubnju

Prodaje se nedovršena zgrada VOX-a: Ako ne bude kupaca, može i za 1 kunu

Prodaje se nedovršena zgrada VOX-a: Ako ne bude kupaca, može i za 1 kunu
Dino Stanin/PIXSELL

Teren i poslovna zgrada VOX-a u izgradnji prodaje se uz početnu cijena u od 21 milijun kuna, iako je po procjeni vještaka vrijednost ove nekretnine 28 milijuna kuna.

No za prvu prodaju elektroničkim putem utvrđena je početna cijena od tri četvrtine vrijednosti, a ako ne bude ponuda u prvoj prodaji uslijedit će druga u kojoj je početna cijena polovica procijenjene vrijednosti.

Ako ni tada ne bude ponuda u trećoj dražbi cijena će biti četvrtina utvrđene vrijednosti, a u četvrtoj ako do nje dođe, početna vrijednost će biti samo 1,00 kuna.

Radi se provođenju stečajnog postupka za tvrtku VOX centar d.o.o. u kojoj je ova nekretnina koja se nalazi između Kauflanda i PU Zadarske na Voštarnici glavna imovina. Trebala je to biti poslovna zgrada medijskog carstva Rena Sinovčića, gradnja je počela prije sedam godina na terenu koji je Sinovčić kupio od Grada Zadra 2008. godine.

Zgradu s kojih 4000 četvornih metara poslovnog prostora počeo je graditi bez građevinske dozvole, a kad su počeli problemi s njegovom osnovnom tvrtkom VOX d.o.o. za djelatnost televizije, vlasništvo nad zgradom je prebacio na novoosnovanu tvrtku VOX centar.

Zgrada i teren opterećeni su brojnim hipotekama, razlučno su pravo upisali Hypo AA bank AG, Heta asset resolution AG, Ministarstvo financija, Porezna uprava Zadar te Porezna uprava Dalmacije. Potencijalni kupci prije elektroničke licitacije moraju uplatiti jamčevinu od 10 posto utvrđene vrijednosti, a dražbeni korak je određen na 10.000 kuna. Trgovački sud Zadar oglasio je da elektroničku javnu dražbu  provodi Fina te da će biti održana ako bude samo jedan ponuditelj, a sve hipoteke prestaju prodajom.

U međuvremenu se završava i stečaj Voxa d.o.o. u kojem su vjerovnici potraživali 38 milijuna kuna.

Vještaci su utvrdili da je imovina ove Sinovčićeve firme vrijedila 9,1 milijun kuna, a kad je sve to prodano na račun je stiglo samo 540 tisuća kuna.

Za 74 zaposlena čija su potraživanja na ime neisplaćenih plaća priznata trebalo bi se isplatiti 6,8 milijuna kuna, a morat će podijeliti jedva 50 tisuća kuna. Dakle, svakome samo po 0,72 posto od priznatog, od neisplaćenih plaća.


Reci što misliš!