Biznis

još lakše do zaposlenja

Prva hrvatska društvena mreža za povezivanje poslodavaca i posloprimaca

Prva hrvatska društvena mreža za povezivanje poslodavaca i posloprimaca

Interdisciplinarna skupina mladih hrvatskih stručnjaka osmislila je CareerCentar, online platformu za edukaciju te povezivanje poslodavaca i kandidata za posao, prvu takve vrste u Hrvatskoj

U platformu je ugrađeno njihovo veliko znanje i iskustvo vezano uz ljudske potencijale, obrazovanje, psihologiju i tehnologiju. Tako je CareerCentar napredno tehnološko rješenje koje uključuje elemente društvene mreže, ali i niz inovacija koje poslodavcima olakšavaju odabir kandidata.

"S ciljem da unese pozitivne promjene na hrvatsko tržište rada, CareerCentar je u službi dvije skupine – posloprimaca i poslodavaca. Mladima želimo pomoći u edukaciji i razvoju karijere, a poslodavcima da lako dođu do djelatnika odgovarajućeg profila. Zato na CareerCentru mogu brzo objaviti oglas za posao ili praksu, provesti online testiranja, predstaviti se kao poslodavac i sami pisati sadržaj koji će ih približiti potencijalnim kandidatima za posao. Želimo olakšati tvrtkama pristup modernim alatima kod zapošljavanja uz znatno povoljnije cijene koje nam suvremena tehnologija omogućava. Konkurentnost tvrtke uvelike ovisi o odabiru novih zaposlenika i želimo svim stranama omogućiti brži i kvalitetniji proces zapošljavanja", kazao je osnivač CareerCentra Vladimir Benić.

Taj inovativan projekt vrijedan gotovo 1.500.000 kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 1.300.000 kuna, tj. 87 posto.

Prepoznajući te potrebe CareerCentar želi postati najveća baza znanja i edukativnog sadržaja vezanog uz zapošljavanje i odabir posla. CareerCentar je smješten na cloudu i moguće ga je kontinuirano usklađivati s potrebama korisnika, a tijekom 2018. godine platforma će dobiti niz novih funkcionalnosti.

Među prvim tvrtkama korisnicima platforme su i partneri projekta Heineken i Styria Group u Hrvatskoj.


Reci što misliš!