Biznis

biograd na moru

U organizaciji LAGUR-a Lostura i Savjetodavne službe održana predavanja za profesionalne ribare

U organizaciji LAGUR-a Lostura i Savjetodavne službe održana predavanja za profesionalne ribare

Savjetodavna služba i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu ''Lostura“ održali su u gradskoj vijećnici u Biogradu na Moru predavanje za profesionalne ribare.

Na predavanju se okupilo više od 20 sudionika iz sektora ribarstva kako bi doznali najnovije informacije o ribarstvenim propisima i mogućnostima financiranja svojih projekata putem FLAG-a ''Lostura''.

Predavanje na temu ''Pravo upisa i prijenos povlastice za gospodarski ribolov“ održala je Valentina Andrić mag. ing. morskog ribarstva iz Savjetodavne službe, te su prisutni upoznati s postupkom prijenosa povlastice, podnošenja zahtjeva za izdavanje novih

Odobrenja za obavljanje gospodarskog ribolova koćom i plivaricom srdelarom, zakonskim rokovima i administrativnim postupcima.

Voditelj FLAG-a ''Lostura“ Ivan Čupić održao je drugi dio predavanja koji se odnosio na mogućnosti sufinanciranja projekata iz sektora ribarstva kroz FLAG natječaje u narednomrazdoblju do 2020. godine.

Temeljem Lokalne razvojne strategije u ribarstvu do 2020. godine FLAG-u ''Lostura“ je odobreno 15.699.622 kn od strane Ministarstva poljoprivrede Uprava ribarstva za razvoj sektora ribarstvana svom prostoru obuhvata (grad Biograd na Moru i općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon i Pašman).

Putem FLAG natječaja na taj način će se financirati izgradnja i rekonstrukcija ribarnica, rekonstrukcija i izgradnja ribarskih muzeja, razvoj ribolovnog turizma, stvaranje turističkih sadržaja poveznih s ribarstvom, poticanje potrošnje ribe u vrtićima, ribarske manifestacije, zaštita autohtonih i razvoj novih proizvoda ribarstva. 

Na navedene natječaje prihvatljivi korisnici biti će dionici javnog, gospodarskog i civilnog sektora te će se na taj način osigurati cjeloviti i održivi razvoj ribarstvenog područja FLAG-a „Lostura“.


Reci što misliš!