Biznis

hrvatski otočni proizvod

HOP organizira skupštinu na kojoj se očekuje dolazak delegata nositelja oznake sa svih jadranskih otoka

HOP organizira skupštinu na kojoj se očekuje dolazak delegata nositelja oznake sa svih jadranskih otoka

U petak, 15. prosinca 2017. s početkom u 13 sati u Velikoj dvorani u prostorijama Zadarske županije održati će se redovna Skupština Poslovnog klastera "Hrvatski otočni proizvod".

Na Dnevnom redu raspravljati će se o dosadašnjem radu Klastera kao i o Planu rada i financijskom planu Klastera za 2018. g. Također na sastanku će se imenovati voditelj Klastera, donijeti će se Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Klastera vezano za promjenu sjedišta Klastera, sa prijedlogom novog sjedišta Klastera u mjestu Tkon na otoku Pašmanu u prostorijama Škraping Centra kao budućeg središta projekta "Hrvatski otočni proizvod" s obzirom da Tkon i otok Pašman prednjače po broju oznaka HOP te će se donijeti i Odluka o osnivanju tvrtke Hrvatski otočni proizvod koja bi upravljala budućom trgovinom HOP u Zagrebu.

Na Skupštinu se očekuje dolazak delegata nositelja oznake HOP s gotovo svih jadranskih otoka, a na Skupštini će nazočiti i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz odjela Uprave za otoke kao i predstavnici Zadarske županije i načelnik Općine Tkon.

S područja Zadarske županije rekordnih je novih 22 dobitnika prestižne oznake HOP za 2017. g. što je pokazatelj da se projekt HOP uspješno razvija na otocima na području Zadarske županije, što pridonosi razvoju otočne proizvodnje i ostanak stanovništva na otocima.

 


Reci što misliš!