Biznis

elektronička dražba

Novi vlasnici Gortanovih nekretnina na TIZ-u: Apartmani za 550 eura po četvornom metru!

Novi vlasnici Gortanovih nekretnina na TIZ-u: Apartmani za 550 eura po četvornom metru!
Dino Stanin/PIXSELL

Na drugoj elektroničkoj dražbi nađeni su kupci za 23 Gortanove nekretnine u kompleksu nekadašnjeg TIZ-a. Na prodaji nakon ovrhe OTP banke nad Gortanom sad su bili uglavnom parkirni prostori, nekoliko poslovnih prostora te jedan vanjski teren.

Najveći prostor veličine 176,63 četvrona metra koji je označen kao višeetažni poslovni prostor od podruma do prvog kata kupila je tvrtka Iadera Real Estate sa zadarskom adresom za 724.976 kuna dakle za oko 550 eura po četvornom metru. Ova tvrtka ima osnivače iz Frankfurta u Njemačkoj, a vode je Alen Kukuljac i Emil Vrgoč.

Zanimljivo je da isti osnivači imaju agenciju Destino Apartments Zadar koja već iznajmljuje apartmane na istoj adresi, dakle u Ulici postrojbi specijalne policije. Oni su sada kupili i dva parkirna prostora u podrumskom dijelu zgrade. Može se, dakle, pretpostaviti da će se sada kupljeni dio zgrade preurediti u apartmane za iznajmljivanje. Kukuljac i Vrgoč su se inače prijašnjih godina više bavili obnovljivim izvorima energije, a sad su uz sve to uključili i turizam.

Za ovaj veliki poslovni prostor nadmetala se i tvrtka Nautic d.o.o. s adresom u Zlatnoj luci, tvrtka koja se uz turizam bavi i iznajmljivanjem brodova može baviti i raznim drugim poslovima, a vode je Šime i Ante Krstić. Više su uspjeha imali u nadmetanju za teren, okarakteriziran kao dvorište, veličine 675 metara četvornih za koji će platiti 533.513 kuna. Dakle samo oko 100 eura po metru četvornom, a radi se o jednoj parceli smještenoj između već izgrađene zgrade zvane zmija i Tuđmanove ulice na kojoj po Bašićevom projektu treba izgraditi nekakav ovalni objekt.

Na ovoj je dražbi poslovni prostor u Gortanovoj zgradi kupio i Sindikat pomoraca Hrvatske koji je za 34,45 četvornih metara u prizemlju platio 186.651 kuna. Prodana su još tri poslovna prostora u prizemlju – onaj od   55,5 četvornih metara kupio je Ante Robert Skroče za 328.866 kuna, Meri Nenadić je kupila 13,35 četvornih metara za 71.780 kuna, a Milena Kvartuč 47,90 četvornih metara za 260.961 kunu, dok je skladišni prostor u podrumu veličine 14,68 četvornih metara kupio Ivica Blašković za 60.055 kuna. Auto Hrvatska iz Biograda je u ovoj zgradi kupila garažu veličine 25,75 četvornih metara za što je izdvojila 100.818 kuna.

Ostale prodane nekretnine su listom parkirni prostori, dijelom u podrumu i prizemlju, a dijelom na platou povrh garaže. Radi se o površinama veličine 10 do 12,5 četvornih metara, a cijene su bile različite od 23 pa do 30 tisuća kuna.

Po dva parking prostora su osim Iadera Real Estate kupili još Damir Surić, Vjeko Sinovčić, Bogdan Milin i Dan Marinović (ovaj zadarski odvjetnik je za dva parking prostora od po 12,5 četvornih metara izdvojio 60 tsuća kuna), a po jedan parkirni prostor su na ovoj dražbi kupili Ivan Diskordia, Meri Nenadić i Denis Vitez.


Reci što misliš!