Biznis

19. prosinca s početkom u 11 sati

U utorak će se održati redovna Skupština Poslovnog Klastera "Hrvatski otočni proizvod"

U utorak će se održati redovna Skupština Poslovnog Klastera
Marko Lukunic/PIXSELL

Dana 19. prosinca 2017.-utorak, s početkom u 11:00 sati u Maloj vijećnici u prostorijama Zadarske županije održati će se redovna Skupština Poslovnog Klastera "Hrvatski otočni proizvod".

Udruga Poslovni Klaster "Hrvatski otočni proizvod" osnovana je s ciljem razvoja projekta "Hrvatski otočni proizvod" i kao servis nositeljima oznake HOP. Oznaka HOP je oznaka za kvalitetu, otočno podrijetlo proizvoda koju dodjeljuje svaku godinu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU s ciljem očuvanja autohtonosti, otočne tradicije i poticanja razvoja otočne proizvodnje i ostanak stanovništva na otocima.
 
Na Dnevnom redu raspravljati će se o dosadašnjem radu Klastera kao i o Planu rada i financijskom planu Klastera za 2018. g. Također na sastanku će se imenovati voditelj Klastera, donijeti će se Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Klastera vezano za promjenu sjedišta Klastera, sa prijedlogom novog sjedišta Klastera u mjestu Tkon na otoku Pašmanu u prostorijama Škraping Centra kao budućeg središta projekta "Hrvatski otočni proizvod", te će se donijeti i Odluka o osnivanju tvrtke Hrvatski otočni proizvod koja bi upravljala budućom trgovinom HOP u Zagrebu. 
 
Jedan od glavnih ciljeva sastanka je upoznavanje javnosti sa problematikom razvoja otočne proizvodnje, otvaranje dućana HOP u Zagrebu i poziv svim nadležnim institucijama, Gradovima i Općinama koje administrativno upravljaju otocima da daju potporu svojim nositeljima oznake HOP. 
 
Na Skupštinu se očekuje dolazak delegata nositelja oznake HOP sa gotovo svih jadranskih otoka, a na Skupštini će nazočiti i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz odjela Uprave za otoke kao i predstavnici Zadarske županije i načelnik Općine Tkon.


Reci što misliš!