Biznis

dobro je znati

ZADRA NOVA nastavlja sa pružanjem podrške turističkim projektima

ZADRA NOVA nastavlja sa pružanjem podrške turističkim projektima
Općina Tkon

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA se stavlja na raspolaganje svima sa područja Zadarske županije za pomoć pri prijavi na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice vezano za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda.

Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini.

Turistički nerazvijena područja, prema tom pozivu, u Zadarskoj županiji su Tkon, Galovac,  Zemunik Donji, Škabrnja, Vrsi,  Poličnik, Posedarje, Jasenice, Ražanac, Kukljica, Kali, Novigrad, Benkovac, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača, Gračac, Obrovac.

Ovim pozivom planira se bespovratno financirati poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima. Konkretnije žele se aktivirati neiskorišteni turistički resursi te stvoriti novi motivi za dolazak turista posebice u razdoblju pred i posezone.

Osim toga težit će se izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja kao i izgradnji i obnovi javne turističke infrastrukture, razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista. Posebna pažnja posvetit će se i razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti.

Fokus je stavljen na turistički nerazvijena područja, a posebno u pred i posezoni točnije na razvoj i unaprjeđenje sadržaja za wellness i zdravlje, kulturni turizam, cikloturizam, pustolovni i sportski turizam, poslovni turizam te gastro i eno turizam.

Druga mjera odnosi se na programe razvoja turističkih inicijativa i proizvoda koji obuhvaćaju razvoj, obnovu i podizanje kvalitete smještajne ponude, izgradnju, obnovu i opremanje kampova, uređenje i stavljanje u turističku funkciju javnih sadržaja i turističke infrastrukture te uređenje/izgradnja dodatnih sadržaja uz smještajne objekte.

Na javni poziv HTZ mogu se prijaviti pravne osobe i obrtnici, koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, OPG-i upisani u Upisnik obiteljskih gospodarstava, ustanove te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA na usluzi je svim potencijalnim korisnicima sa područja Zadarske županije koji su pozvani da se jave u prostore Agencije za sve dodatne informacije i savjetovanja u vezi prijave na ovaj Javni poziv kako bi se nastavila dosadašnja uspješna suradnja poduzetnika iz sektora turizma i same Agencije.

Rok za podnošenje prijava je 31. siječanj 2018. godine.

Više informacija o samom pozivu možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

 

 


Reci što misliš!