Biznis

Udruženje obrtnika Zadar

Veliki interes za besplatni seminar o sastavljanju financijskih izvještaja i poreznih prijava za 2017. godinu

Veliki interes za besplatni seminar o sastavljanju financijskih izvještaja i poreznih prijava za 2017. godinu

Na inicijativu Ceha intelektualnih usluga, Udruženje obrtnika Zadar je i ove godine organiziralo još jedan u nizu besplatni seminar na temu sastavljanja financijskih izvještaja i poreznih prijava za 2017. godinu za svoje članove obrtnike, koji obavljaju djelatnost knjigovodstvenih usluga.

Seminar je održan u petak, 12. siječnja 2018. godine u prostorijama COIN coworkinga, u vremenu od 10 do 15 sati. Predavač na seminaru bila je Đurđica Mostarčić, savjetnica za financije te ujedno i Predsjednica Sekcije računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Ovakve edukacije Udruženje obrtnika organizira već duži niz godina u namjeri da svojim članovima omogući da na što dostupniji i jednostavniji način dođu do važnih informacija vezanih uz promjene zakonskih propisa iz područja financijskog poslovanja.

Na seminaru su obrađene sljedeće teme vezane uz nedavne izmjene poreznih propisa: Obračun plaća, drugog dohodka i obrazac JOPPD; Obračun putnih troškova; Knjigovodstveni tretman leasinga vozila; Porezni tretman troškova reprezentacije; Godišnji i mjesečni obračun PDV-a; Prijava poreza na dohodak i dobit za 2017. godinu. 

Kvaliteti seminara značajno je pridonijela interaktivna metoda predavanja koja je omogućila uključivanje u raspravu svih sudionika.

Broj zainteresiranih sudionika bio je velik te je seminaru prisustvovalo preko 90 sudionika.

Upravo zahvaljujući navedenom, Udruženje obrtnika Zadar nastavit će s organizacijom ovakvih i sličnih seminara za koje članovi iskažu interes. 


Reci što misliš!