Biznis

Hrvatska, Italija i Španjolska su Austrijancima omiljene zemlje za odmor

Hrvatska, Italija i Španjolska su Austrijancima omiljene zemlje za odmor

Hrvatska se uspješno predstavila na najvećem austrijskom turističkom sajmu 'Odmori 2018', održanom od 11. do 14. siječnja u Beču, ocijenio je u nedjelju direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za Austriju i Švicarsku Ranko Vlatković

Sajam 'Odmori 2018' (Ferienmesse) najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Austriji, na kojem se i ove godine tradicionalno, među 850 izlagača iz osamdesetak zemalja, u okruženju sredozemnih turističkih destinacija predstavila i Hrvatska na izložbenom štandu od 108 četvornih metara s dvanaest suizlagača, turističkih tvrtki i zajednica, a odvojeno se uz ostale predstavio i Nacionalni park Krka.
 
'Hrvatska, Italija i Španjolska su ove godine u trendu', izjavila je Helga Freund iz bečkog Turističkog ureda, označivši sajam kao turistički barometar za ovu godinu.
 
'Početne rezervacije s austrijskog tržišta za Hrvatsku potvrđuje nastavak uzlaznog trenda a interes medija, poslovnih partnera i posjetitelja bio je jako velik', izjavio je Vlatković za Hinu.

Prvi rezultati rezervacija pokazuju povećano zanimanje Austrijanaca za odmor u vlastitoj zemlji ili putovanja u vlastitom prijevozu gdje prednjače destinacije Hrvatska, Italija i Grčka. Rane rezervacije povećane su za gotovo 25 posto u odnosu na prošlu godinu, što je naznaka za dobru turističku godinu, ocjenjuju tour operatori.


Reci što misliš!