Biznis

ajmo, zadrani

Krenule prijave na natječaj "Inovativan budi – turizam ti posao nudi"

Krenule prijave na natječaj

Ministarstvo turizma sudionicima dodjeljuje ukupno 50 tisuća kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu. Prijave na natječaj „Inovativan budi - turizam ti posao nudi“ traju od 15. do 29. siječnja, a prijaviti se mogu timovi učenika i/ili studenata s mentorom.

Povodom Dana poslova u turizmu Ministarstvo turizma organizira natječaj “Inovativan budi – turizam ti posao nudi” namijenjen učenicima srednjih turističko ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva.

Ovim natječajem Ministarstvo turizma sudionicima dodjeljuje ukupno 50 tisuća kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Prijave na natječaj „Inovativan budi - turizam ti posao nudi“ traju od 15. do 29. siječnja ove godine, a prijaviti se mogu tročlani timovi učenika i/ili studenata predvođeni mentorom koji imaju prilike samostalno osmisliti projekt na dvije teme:

1. Poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te

2. Povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Tri najbolja projekta bit će nagrađena s 25.000,00 kuna (s namjenom studijskog posjeta kulinarskom centru u Baskiji – Basque Culinary Center), 15 tisuća kuna (s namjenom studijskog posjeta centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji) te 10 tisuća kuna (s namjenom studijskog posjeta hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj).

Svečana dodjela nagrada održat će se 2. veljače u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu u Splitu.

Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. Natječaj je nastao iz želje da kod mladih dodatno potaknemo inovativnost i kreativnost, vještine koje smatramo ključnim faktorima razvoja. Upravo s tim ciljem u Ministarstvu turizma kontinuirano poduzimamo niz mjera kako bismo još više popularizirali ugostiteljsko turistička zanimanja“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Natječaj “Inovativan budi – turizam ti posao nudi”, uz manifestaciju Dani poslova koja se ove godine održava u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja.

Više informacija o nagradnom natječaju možete saznati na službenoj stranici Ministarstva turizma.

 


Reci što misliš!