Biznis

lijepa inicijativa

Hrvatski otočni proizvodi uskoro dostupni i u Zračnoj luci Zadar?

Hrvatski otočni proizvodi uskoro dostupni i u Zračnoj luci Zadar?
PIXSELL

Zračna luka Zadar iskazala je interes za otvaranjem trgovine s autohtonim, tradicionalnim otočnim proizvodima koja bi bila idealna ponuda svim putnicima i posjetiteljima

U subotu 20. siječnja, u prostorijama odjela Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u Splitu, s početkom u 10:00 sati, održan je sastanak Upravnog odbora Poslovnog Klastera "Hrvatski otočni proizvod". 

Na sastanku su prisustvovali članovi Upravnog odbora: predsjednik Ivan Nimac s Prvića, Andrija Carić s Hvara, Josipa Barčić s Korčule, Marijo Šmit s Prvića, Rozalinda Banić i Ivanka Milašinović s Pašmana, Ante Kapić s Brača i voditeljica Klastera Julijana Radović Longin. Sjednici je nazočio predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja Milivoj Bratinčević.

Na dnevnom redu između ostalog, raspravljalo se o otvaranju trgovine HOP u Zagrebu. Upravni odbor donio je Odluku kako podržava otvaranje trgovine HOP u Zagrebu u interesu nositelja oznake HOP, s prijedlogom da se na natječaj za zakup prostora može kandidirati bilo koja pravna osoba i tvrtka koja ima oznaku HOP i da je registrirana na otoku. Mišljenja su da otvaranje nove tvrtke od strane Klastera koja bi aplicirala za zakup prostora u Zagrebu trenutno nije moguće zbog nepostojanja infrastrukture i svih potrebnih elemenata za vođenje trgovine u velikom centru kao što je Zagreb. 

Na sastanku se raspravljalo i o Ponudi Zračne luke Zadar za otvaranje trgovine HOP u prostoru Zračne luke. Istaknuli su interes Zračne luke Zadar za uvrštenje trgovine s autohtonim, tradicionalnim otočnim proizvodima koja bi bila idealna ponuda svim putnicima i posjetiteljima Zračne luke Zadar. Upravni odbor je dao podršku ovoj inicijativi s mogućnošću osnivanja tvrtke HOP j.d.o.o. koja bi vodila trgovinu uz svakako podršku i potporu Zadarske županije. Upravni odbor predlaže da se ova inicijativa proširi i na ostale Županije i Zračne luke na našoj obali. 

Voditeljica Klastera Julijana Radović Longin je istaknula da će poduzeti sve radnje, skupa s predsjednikom Ivanom Nimcem, za dogovor oko realizacije trgovine HOP u Zračnoj luci Zadar kao i potaknuti ostale Županije i Zračne luke da iskažu interes za otvaranje trgovine HOP.  Kazala je i kako će Klaster preuzeti inicijativu oko organizacije Sajmova HOP sa svim zainteresiranim Gradovima, Općinama i Turističkim zajednicama kao i izradu Kalendara Sajmova HOP koji će biti dostupan na sljedećoj POVEZNICI.


Reci što misliš!