Biznis

odlične vijesti

14 milijuna kuna iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo!

14 milijuna kuna iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo!

Odlukom Uprave ribarstva, Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu "Tri mora" koja okuplja Ražanac, Starigrad, Posedarje, Jasenice, Novigrad i Poličnik te grad Obrovac, odobren je iznos od 14.987.335,76 kuna za provedbu razvojne Strategije.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Tri mora“ (LAGUR)  predstavlja inicijativu kroz koju su povezani predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora.

Svojim djelovanjem obuhvaća površinu veću od 950 km2, točnije teritorij sedam jedinica lokalne samouprave; Ražanac, Starigrad, Posedarje, Jasenice, Novigrad i Poličnik te grad Obrovac.

U 2016. godini je izrađena Lokalna razvojna strategija u ribarstvu Tri mora“ (LRSR) kroz koju su definirani ciljevi, prioriteti i mjere temeljem kojih će se generirati razvoj ribarstvenog podučja.

Odlukom Uprave ribarstva, Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu odobren je iznos od 14.987.335,76 kuna za provedbu gore navedene Strategije.

Financijskim sredstvima će se sufinancirati različiti projektni prijedlozi: od izgradnje ribarskih sadržaja u lukama, edukacije, razvoj inovativnih kanala prodaje, organizacije manifestacija u svrhu promoviranja ribarstvenog područja, razvijanje zaštićene oznake izvornosti pa sve do mogućnosti opremanje ribarskih plovila i uzgajališta.  

Lokalna akcijska grupa će raspisivati pravilnike i natječaje za sufinanciranje mjera/operacija unutar LRSR na koje će se moći javljati dionici s područja LAGUR Tri mora.

Stope sufinanciranja se kreću u rasponu od 50% do 100% prihvatljivih troškova.

Rad lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Tri mora“ sufinanciran je iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 


Reci što misliš!