Biznis

radovi se nastavljaju

Za mjesec i pol gotova zgrada putničkoga terminala u Gaženici?

Za mjesec i pol gotova zgrada putničkoga terminala u Gaženici?
Dino Stanin/PIXSELL

U iduća dva mjeseca Upravno vijeće Lučke uprave Zadar treba odlučiti o koncesionaru u međunarodnom dijelu luke Gaženica. Do kraja idućega mjeseca trebala bi biti završena i zgrada putničkoga terminala, a do polovine svibnja i "skyway".

U studenom prošle godine objavili smo kako je rok za završetak radova na zgradi putničkoga terminala u Gaženici kraj prošloga mjeseca, no i taj rok dodatno je produljen za kraj idućega mjeseca. U kojoj je fazi za radio Zadar pojašnjava ravnatelj Lučke uprave Zadar, Robert Škifić. 

''Zgrada je pri kraju. Otvorili su se radovi na "skywayu", koji je sastavni dio ugovora. "Skyway mora biti gotov do 14. svibnja ove godine, čime bi i u čitavom tom periodu bio predan kompletan terminal, naravno, izvršen tehnički pregled, te tako dovršen čitav taj projekt'', pojašnjava Škifić. 

Vrlo je vjerojatno da će se dijelovi putničke zgrade parcijalno useljavati, pa bi među prvima u novu zgradu preselile službe poput policije, carine i slične. Prema primjerima iz drugih luka, za očekivati je da svi prostori u zgradi zažive kroz pola godijne do godinu dana.

A do tada će biti spremno i novo parkiralište.

''Parkiralište, koje je napravljeno, jučer je bio tehnički pregled i ono je, da tako kažem, ušlo u fazu gotovosti. Što se tiče samoga parkirališta, 300 mjesta pripada koncesionaru, a 150 će pripasti Lučkoj upravi Zadar na upravljanje''kaže ravnatelj LUZ-a. 

Privremeno parkiralište u Gaženici funkcionirat će ipak još neko vrijeme. 

''Tu imamo koncesionara i na tom području trebala bi biti izgradnja velikoga supermarketa, hotela i parkinga'', kaže Škifić. 

Nositelj koncesije budućega komercijalnoga centra je tvrtka Sarag, a u tijeku je predaja zahtjeva za lokacijsku dozvolu, dok će se glavni ugovor za taj dio potpisati nakon izdavanja građevinske dozvole.


Reci što misliš!