Biznis

na međunarodnom sajmu Holiday World

Općina Vir predstavila turističku ponudu u Pragu

Općina Vir predstavila turističku ponudu u Pragu

Delegacija Općine Vir predvođena načelnikom Kristijanom Kapovićem održala je zajedno s najvišim predstavnicima HTZ-a turističku prezentaciju na najvećem češkom turističkom sajmu „Holiday World“ u Pragu.

U društvu veleposlanice Republike Hrvatske u Češkoj Republici Ines Troha i njezinog zamjenika Marina Žužula te direktorice Ureda Hrvatske turističke zajednice u Pragu Jelene Bilić, delegacija Općine Vir predvođena načelnikom Kristijanom Kapovićem održala je zajedno s najvišim predstavnicima HTZ-a turističku prezentaciju na najvećem češkom turističkom sajmu „Holiday World“ u Pragu.

U izložbenom prostoru Prague Exhibition Grounds – Holešovice, ovaj se međunarodni turistički sajam održava od 1991. godine, a tijekom četiri dana održavanja od 15. do 18. veljače, namijenjen je profesionalcima u turizmu (poslovni sastanci, turističke aktualnosti, trendovi u turizmu i slično) te otvoren za najširu publiku.

Uz prezentaciju virskih ljepota i turističkog potencijala te brojnih sportskih, rekreacijskih, tradicijskih i drugih manifestacija iz programa „Vir 365“, zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić predstavio je češkim turističkim djelatnicima, predstavnicima medija i brojnoj publici virske razvojne projekte i planove za budućnost, kao što ih je upoznao i s činjenicom da je otok Vir jedna od „top 10“ hrvatskih turističkih destinacija.

Za prošlogodišnje rekordne turističke brojke ostvarenih noćenja i dolazaka na otoku (2.077.796 noćenja i 124.284 dolazaka), zaslužni su i gosti iz Češke Republike koji su u turističkom prometu na Viru sudjelovali s 73.406 noćenja (7,97 posto od noćenja stranih gostiju) i 8.380 turistički dolazaka (9,18 posto od dolazaka stranih turista).

Kako je riječ o jednom od najznačajnijih povećanja turističkih noćenja i dolazaka (63,5 posto više noćenja i 50,4 posto više dolazaka u odnosu na 2016. godinu), te kako postoji potencijal daljnjeg rasta zbog tradicionalnih prijateljskih veza koje Vir ima s Češkom Republikom (južnomoravski Oslavany je grad prijatelj Općine Vir) i pojačanog interesa čeških turista za destinacije na Jadranskom moru – ova je prezentacija poslužila kao dodatna promidžba virskog turizma i destinacijskog pozicioniranja na petom emitivnom tržištu otoka Vira.

Uz turističku prezentaciju, Virani su dio programa odradili i na samostalno postavljenom štandu „Otok s dva lica“, a Vir su pored načelnika Kapovića i zamjenika Vučetića predstavljali direktorica destinacijske kompanije „Vir turizam“ Kristina Perić, direktor općinskog poduzeća „Vir održavanje“ Marino Radović, voditelj Turističke agencije „Vir turizam“ Mate Čulina i agencijski djelatnik Srđan Liverić.    

 

 


Reci što misliš!