Biznis

najava

Treći Kongres sportskog turizma u studenom na Višnjiku

Treći Kongres sportskog turizma u studenom na Višnjiku
Davor Strenja

U prostoru Športskog centra Višnjik u Zadru, održat će se 3. Kongres sportskog turizma, u terminu od 15. do 17. studenog, 2018. godine.

Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra. Kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor, u organizaciji agencije LUX promocija. Suorganizatori kongresa su Savez športske rekreacije "Šport za sve" Zadarske županije, Športske zajednice Zadarske županije, Športske zajednice grada Zadra i Športski centar Višnjik. Među partnerima kongresa su Turistička zajednica Grada Zadra, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i drugi.

Realizaciju za hrvatski turizam značajne manifestacije, predstavila je organizatorica, Sunčana Matić iz agencije LUX promocija koja već nekoliko mjeseci koordinira team vrhunskih profesionalaca - suorganizatora i partnera kongresa: Involviranjem uglednih sportskih i znanstvenih imena u program, cilj nam je animirati i potaknuti turističke djelatnike da razmijene iskustva i informacije, usvoje nova znanja od vrhunskih stručnjaka iz prakse, obnove kontakte i znanja koja će okupljenima pomoći da dostignu bolje poslovne rezultate na destinacijama iz kojih dolaze, putem spoja turizma i sporta.

Cilj je potaknuti mlade, sportaše i studente da svoj potencijal u sportu razviju naknadno i na poslovnom planu i putem sportskog turizma, stoga je za predsjednika znanstvenog odbora kongresa odabran dr. sc. Tonći Jerak, ispred Centra za studentsku tjelovježbu i sport, Sveučilišta u Zadru. Uz Kongres i niz edukativnih predavanja, organiziraju se paneli na teme dopinga, sporta mladih, održivog razvoja sportskog turizma, organizira se prateća izložba hrvatskog sporta.

Predstavit će se kao inovacija, vizija razvoja golf turizma Hrvatske, temeljena na Akcijskom planu za razvoj golf ponude Hrvatske. Suorganizatori kongresa prepoznali su vrijednost involviranja sportaša i sportskih stručnjaka u razvoj sportskog turizma u budućnosti. Impozantan potencijal

Športske zajednice Zadarske županije - krovnog tijela sustava sporta u Zadarskoj županiji, opisao je glavni tajnik Željko Birkić. Napominje da je u djelatnosti sporta na području Zadarske županije registrirano 612 pravnih osoba s registriranim članstvom od približno 10000 aktivnih sportaša, tj. s povremenim sportašima sudionicima približno 15000 sudionika u 57 olimpijskih i neolimpijskih sportova i sportskih grana.

Cilj Športske zajednice Zadarske županije je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju sporta na području Zadarske županije, poticanju vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko - rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom, promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta.

Stoga je podrška realizaciji Kongresa sportskog turizma, istovremeno i mudro ulaganje u pozitivnu budućnost sporta i turizma, putem istih u razvoj gospodarstva i kvalitetnu promociju Zadarske županije, Dalmacije i cijele Hrvatske.


Reci što misliš!