Biznis

imamo li više od sunca i mora?

Zadarski turizam na berlinskom sajmu

Zadarski turizam na berlinskom sajmu

Županijska turistička zajednica i ove je godine predstavila turističku ponudu zadarske regije na najvećem turističkom sajmu - berlinskom ITB-u. Hrvatska je prepoznata kao sigurna destinacija, strani organizatori putovanja najviše su se zanimali za specijaliziranu ponudu poput pustolovnog turizma.

Na zajedničkom štandu gradske i županijske turističke zajednice svoju su ponudu predstavili i hotelijeri i organizatori putovanja s našega područja, zatim Zračna luka Zadar te po prvi puta i Turistička zajednica Vira, prenosi Radio Zadar.

Bila je to prigoda završiti poslovne pregovore za ovu, te početi pregovarati o idućoj turističkoj godini. Što je posebno zanimalo sudionike sajma kada je zadarska regija u pitanju, zna direktorica županijske turističke zajednice Mihaela Kadija: 

''Primjećujemo veliki interes upravo za dodatnu ponudu kao što su biking, hiking, trekking... Od naših partnera stalno se traži što se novo napravilo, što još možemo ponuditi, osim onog uobičajenoga sunca i mora''. 

Na sajmu su bili i predstavnici zadaraske zračne luke, na kojemu za koji tjedan počinje još jedna sezona letova niskotarifnih kompanija. Ove godine nema nepoznanica oko udruženoga oglašavanja.

Kadija ističe kako je za ovu godinu sve riješeno: 

''Ne radi se samo o prometu, koji je već riješen na Zračnoj luci Zadar, ali mi evo dajemo potporu aviokompanijama da što bolje prodaju svoje karte u ovim mjesecima kada promet globalno nije toliko velik kao u ljetnim mjesecima''.

Iako se na europskom i globalnom tržištu Hrvatska bori s gigantima poput Španjolske, sigurnost i zemljopisni položaj jedan su od aduta hrvatskoga turizma.


Reci što misliš!