Biznis

"Zaželi" - program zapošljavanja žena

918 tisuća kuna za zapošljavanje žena u Svetom Filipu i Jakovu

918 tisuća kuna za zapošljavanje žena u Svetom Filipu i Jakovu

"Zaželi" - program zapošljavanja žena, projekt je koji je danas predstavljen u Svetom Filipu i Jakovu, a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Teže zapošljive žene će dobiti edukaciju u području njegovateljica za pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Ova općina je prva jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji kojoj su odobrena bespovratna sredstva - 918 tisuća kuna.

Provedba projekta započela je 25. siječnja ove godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a trajat će do 25. srpnja 2020. godine. Projekt će provoditi Općina Sveti Filip i Jakov, kaže Darko Mikas: 

''To će omogućiti obrazovanje i zapošljavanje četiri žene u nepovoljnom položaju, u našem slučaju je već proveden natječaj za zapošljavanje i imamo četiri žene koje su u ciljanoj skupini. One su gospođe od pedeset godina, znači teže zapošljive žene koje će dobiti edukaciju u području njegovateljica za pomoć starijim i nemoćnim osobama''.  

Četiri zaposlene žene svakodnevno će pružati pomoć za 16 krajnjih korisnika kojima će ovaj projekt omogućiti jednostavnije, zdravije i sretnije življenje. 

Samo trajanje projekta će biti 30 mjeseci, a žene će se zaposliti na 23 mjeseca, kazao je Mikas.


Reci što misliš!