Biznis

najbolji maslinar

Budislav Mađerić iz Pašmana apsolutni šampion Noćnjaka 2018.!

Budislav Mađerić iz Pašmana apsolutni šampion Noćnjaka 2018.!
Maslina/Nikša Stipaničev/HANZA MEDIA

Druge večeri 20. Noćnjaka, manifestacije maslinara i uljara koja se u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije održava u vodičkom hotelu Olympia, proglašeni su najbolji maslinari u kategoriji otvorenih ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Titulu apsolutnog šampiona Noćnjaka 2018. za kvalitetu otvorenog ekstradjevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti, prema ocjenama stručnog povjerenstva, osvojio je Budislav Mađerić iz Pašmana, izvijestio je portal Maslina.

- Maslina je biljka blagoslova, a ja se osjećam blagoslovljeno nakon ove titule šampiona na našoj najprestižnijoj maslinarskoj manifestaciji. Cijeli život sam navigava, a maslinarstvom se intenzivno bavim zadnjih pet godina zajedno s bratom. Pobjedničko ulje prerađeno je uljari Nadin iz više naših domaćih sorti maslina,  kazao je Budislav Mađerić.

Zlatne medalje za kvalitetu ekstradjevičanskog ulja dobilo je čak 150 maslinara i uljara. Još 60 maslinara nagrađeno je srebrnim medaljama za ekstradjevičansko ulje, a 35 brončanim medaljama.

Predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije Lordan Ljubenkov rekao je kako je na prvom Noćnjaku prije 20 godina bilo prijavljenih samo 70 uzoraka, a na ovom jubilarnom brojka se popela na rekordnih 440 uzoraka otvorenih ulja i pakovina ulja te još 45 proizvoda od maslina iz svih maslinarskih regija Hrvatske.


Reci što misliš!