Biznis

hrvatska promocija u francuskoj

Condura Croatica na sajmu pomorske baštine Escale à Sète

Condura Croatica na sajmu pomorske baštine Escale à Sète

Na sajmu „Escale à Sète“ se predstavlja više od 130 tradicijskih brodova iz Europe i svijeta, a očekuje se da će sajam tijekom tjedan dana održavanja posjetiti više od 300.000 posjetitelja, koji će moći razgledati hrvatsku tradicijsku maritimnu baštinu

Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na sajmu „Escale à Sète“, najznačajnijem i najvećem festivalu pomorske baštine na Mediteranu.

Riječ je o festivalu u gradu Sèteu na jugu Francuske, koji se održava od 27. ožujka do 2. travnja, a koji objedinjuje turizam, pomorstvo, brodogradnju, ribarstvo te tradicionalnu gastronomiju i enologiju.

Hrvatska se ponuda predstavlja s ukupno 10 tradicijskih brodica, a naša je zemlja, zajedno s Italijom, proglašena počasnom uzvanicom ovogodišnjeg izdanja sajma.

Tako je uz nazočnost gradonačelnika grada Sètea, Françoisa Commeinhesa i hrvatskog veleposlanika Nj.E. Filipa Vučaka svečano inaugurirano „Mediteransko selo“ u sklopu kojega je predstavljena maritimna baština dviju susjednih mediteranskih zemalja.

„Trenutna pozicija Hrvatske na francuskom tržištu je odlična pa tako na razni 2018. godine očekujemo rast prometa do 10 posto. Ključni i najveći turoperatori u ovome trenutku bilježe dvoznamenkaste poraste rezervacija i prodaje, a u prilog odličnim rezultatima idu i nove aviolinije. Jedan od naših glavnih aduta na ovom tržištu i ono što privlači francuske turiste jest bogata nautička ponuda naše zemlje. Upravo zbog toga pozdravljam aktivnosti poput nastupa na sajmu Escale à Sète, na kojem Hrvatska po prvi put organizirano predstavlja svoju maritimnu baštinu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.  

„Posljednjih godina se hrvatska turistička ponuda intenzivno predstavlja na najvećim pomorskim, maritimnim i nautičkim manifestacijama, kao što su primjerice festivali u Brestu i Vannesu ili nautički sajam u Parizu. Navedene aktivnosti pridonose ukupnim povećanjima dolazaka u nautičkom charteru u sklopu kojeg je tijekom 2017. godine ostvaren porast dolazaka francuskih turista za 11 posto, ali i podizanju ukupne prepoznatljivosti na francuskom emitivnom tržištu“, istaknula je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

Na sajmu „Escale à Sète“ se predstavlja više od 130 tradicijskih brodova iz Europe i svijeta, a očekuje se da će sajam tijekom tjedan dana održavanja posjetiti više od 300.000 posjetitelja, koji će moći razgledati hrvatsku tradicijsku maritimnu baštinu, odnosno hrvatske tradicijske brodove.

Naime, nastup na sajmu je realiziran u suradnji s Eko muzejom Mošćenička Draga (brod kvarnerski guc), TZ Mali Lošinj (lošinjska regatna pasara Primavera), Sveučilištem u Zadru (replika ratnoga broda iz 10. stoljeća Condura Croatica), Udrugom lađara Neretve i Udrugom za zaštitu neretvanske baštine iz Opuzena (neretvanska lađa i trup) te Udrugom Palagruža iz Komiže (sandula Molo Palagruža i komiške gundule).

Koordinatori hrvatskog predstavljanja na ovoj manifestaciji je Udruga za promicanje hrvatske maritimne baštine Cronaves.

 


Reci što misliš!