Biznis

dobar posao u kini

Župan Božidar Longin na najvećem gospodarskom forumu azijskog kontinenta

Župan Božidar Longin na najvećem gospodarskom forumu azijskog kontinenta

Izaslanstvo Zadarske županije sudjelovalo je tijekom svog boravka u Kini i na Boao Forum for Asia, najvećem gospodarskom forumu azijskog kontinenta, kojeg se često naziva i Azijskim Davosom.

Riječ je o godišnjoj poslovnoj konferenciji koja okuplja vođe država, političare i gospodarstvenike iz Azije, ali i s drugih kontinenata. K

reiran je po uzoru na Svjetski gospodarski forum, a sastoji se od niza panela i sastanaka na visokoj razini. Zanimljivo je da su u dijelu foruma koji se odnosio na suradnju s regijama od Europljana bili zastupljeni samo Zadarska županija i regija Sjeverna Finska. To je veliko priznanje i za hrvatsku diplomaciju.

„Zadrani su ostvarili dobar posao u Kini. Velika je stvar biti dio Boao Foruma gdje dolaze najvažniji poslovni ljudi svijeta, a uz to ostvariti prijateljstvo s regijom poput Hainana. Napravljeni su dobri preduvjeti za još bolju suradnju Hrvatske i Kine, a Zadarska županija sada je jedan od predvodnika tih odnosa“, rekao je hrvatski veleposlanik u NR Kini Nebojša Koharović.

Župan Longin tijekom foruma imao je nekoliko intervjua za tamošnje medije, a regionalna televizija Hainan TV, uz razgovor sa županom, emitirala je i reportažu o Zadarskoj županiji.

S obzirom da svake godine više od 150 milijuna Kineza putuje u inozemstvo, ovako zapažen nastup izaslanstva Zadarske županije trebao bi rezultirati još većim dolaskom kineskih turista na Jadran koji su ujedno poznati kao iznimno dobri potrošači.

 


Reci što misliš!