Biznis

tržište nekretnina

Nekretnine u Zadru i dalje među najtraženijima kod stranih kupaca

Nekretnine u Zadru i dalje među najtraženijima kod stranih kupaca
Boris Kačan

Posljednjih se mjeseci na listi najtraženijih gradova za kupnju nekretnina vrte isti gradovi koji povremeno samo zamijene redoslijed svojih mjesta

Tijekom ožujka je potražnja za stanovima, kao i obično, bila najveća u Zagrebu, a zatim, sljedećim redoslijedom, u Splitu, Zadru, Puli i Osijeku.

Potencijalni stranci kupci, od kojih su stanove najčešće pretraživali oni iz BiH, Njemačke, Švedske i Slovenije, najveći su interes pokazali za stanovima koji se putem oglasnika Crozilla prodaju na području Zagreba, Splita, Pule, Vodice, Makarske i Labina.

Kada je riječ o stanovima za najam, najveća je potražnja vladala za onima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Osijeku, a strance su, pak, najviše zanimali oni koji se iznajmljuju na području Zagreba, Makarske i Splita.

Kao i ranijih mjeseci, kuće u Osijeku su i tijekom ožujka bile traženije nego u svim drugim gradovima, a nakon njih vladala je velika potražnja i za onima u Zadru, zatim Zagrebu, Poreču, Puli i Samoboru.

Najveći interes za kuće pokazali su strani posjetitelji iz Njemačke, Slovenije, Švicarske i Nizozemske, najviše su pretraživali one na područjima uz more, a pritom ih je najviše zanimala ponuda kuća u Crikvenici, Vodicama i Zadru.

Građevinska su se zemljišta u ožujku najčešće pretraživala na području Zagreba, Zadra, a zatim i ona na području Istarske (najviše Pula i Poreč) i Primorsko-goranske županije.

Inozemni posjetitelji oglasnika Crozilla koji su pretraživali ponudu građevnih zemljišta najčešće su dolazili iz BiH, Italije i Austrije, a najviše su ih zanimala područja poput Poreča, zatim Splitsko-dalmatinske županije, Pule i Krka.


Reci što misliš!