Biznis

u fokusu mladi i žene

Gotovo dva milijuna kuna za poticanje zapošljavanja na području Zadarske županije

Gotovo dva milijuna kuna za poticanje zapošljavanja na području Zadarske županije
Pixabay

Iz Poziva "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (otvoreni poziv)" AGRRA sa svojim partnerima ostvarila je sufinanciranje za dva projekta

Projekti su ukupne vrijednosti oko 1.8 milijuna kuna.

PERMA-HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu

Vrijednost projekta: 854.143,73 kuna

PERMA-HORTI je projekt jačanja lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Zadarskoj županiji.

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Sveučilište u Zadru i Nasadi d.o.o kreirat će inovativni program osposobljavanja odraslih za poslove permakulturnog dizajna i urbane hortikulture, kojim će 45 nezaposlenih žena povećati svoju zapošljivost, a dio programa i dodatnih sadržaja bit će uključeno u Osnovnu školu Voštarnica i školu prijavitelja te će 90 učenika steći nova znanja. AGRRA i Udruga Porat ključni su partneri za suradnju s ranjivim skupinama.

"PERMA-HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu horikulturu" još je jedan u nizu projekata koji su plod uspješne suradnje između AGRRA-e i nositelja projekta Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škola Stanka Ožanića te ostalih partnera na projektu.

 „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ 

Vrijednost projekta: 957.059,31 kuna

Projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ je treći projekt u nizu financiran iz EU sredstava koji provode prijavitelj „Eko Zadar“ i AGRRA.

Provedbom projekta AlterNET povećat će se zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicima i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

 


Reci što misliš!