Biznis

ponuda sve bogatija

Turizam u Zadru: Svaki kvart svoj hostel ima!

Turizam u Zadru: Svaki kvart svoj hostel ima!

Ako je donedavno i pod vašim prozorom bila pekarna, a danas je hostel, ne brinite, niste jedini. U Zadru hosteli niču poput gljiva nakon kiše. Čini se da nema kvarta bez hostela.

Najpoznatiji hostel nalazi se u srcu grada, na Kalelargi i poznat je po odličnom smještaju i pogledu na antičko blago Zadra - butique hostel Forum.

Stara gradska jezgra oaza je smještajnih jedinica. U Varoši se nalazi Tequila bar hostel, a parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 8,9 na Booking.com za svoj boravak udvoje.

Na Poluotoku još su i hostel Old Town, hostel Home, Four Corners, Downtown hostel, Three corners, hostel Elena...visoke ocjene ima i hostel Kolovare.

Visoke ocjene ima i Hostel 4 you. Nalazi se na Višnjiku, te ima opremu za roštilj, dječje igralište i terasu. Objekt sadrži i restoran.

U jednom od pet nebodera na Višnjiku otvoren je hostel "Mr. Charles". I na Stanovima se nalazi hostel, po imenu Windward, uređen za ljubitelje jedrenja i velikog plavetnila.

Hostel Sky primjerice nudi uslugu najma bicikala, a okolica je popularna među ljubiteljima biciklizma.

The Hostel nalazi se nedaleko uvale Jazine, a gostima hostela na raspolaganju su besplatna kava i zajednička kuhinja. Blizu je i City hostel, nedaleko glavne pošte na Relji.

Zadar ima čak dva hostela s nazivom "majmunčića"- Lazy Monkey i Drunken Monkey. A na samoj Punti Bajlo smjestio se "Sunset" hostel.

Na Putu Nina nalazi se hostel Belafuža.

Gostima više nije dovoljno ponuditi urednost i komfor, oni žele priču. Zato mnogi hosteli ulažu u tematsko uređenje. Odnedavno imamo i rokerski hostel koji se nalazi odmah nasuprot tzv. Male pošte. Zanimljivo, prvi susjed je Tattoo and piercing studio Tiamat.

U uvali Vitrenjak smjestio se već dugogodišnji hostel za mlade, Youth hostel. 

Svi hosteli nude besplatan wi fi, a mnogi imaju dogovore s obližnjim ugostiteljima za popuste na doručak/kavu i sl. Često je ponuđena i usluga prijevoza na kolodvor ili u Zračnu luku Zadar. Želite odsjesti u hostelu u Zadru? Izbor je vaš!

 

 

 


Reci što misliš!