Biznis

odgovorne inovacije

Predstavljen projekt "Rosie" u COIN-u

Predstavljen projekt

Ustanova Inovacija u suradnji sa Gradom Šibenikom održala je Nacionalno predstavljanje projekta EU "Rosie" za mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj sa ciljem primjene novog pristupa poslovanja i međuljudskih odnosa.

Planovi za budućnost izgledaju jednostavno ali zahtjevaju dosta promjena u pristupu poslu u postojećem obliku ulaskom u rutinu gubi na konkurentnosti a uposleni gube motivaciju i volju za rad. Uvođenjem odgovornih inovacija u poduzetništvu potiče se suradnja između dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda. Ideja je došla iz Italije i primjenjuje se u nekim sredinama i poduzetnika no odziv je mali kaže Mario Grabarić iz udruge Inovacije:

Grabarić: "U Hrvatskoj je ovo prilično nov pristup, neka poduzeća posluju etično a mi samo pružamo alat da poboljšaju etičnost poslovanja."

Krajem ljeta počinju kontakti sa poduzetnicima, trebat će vremena i strpljenja objasniti da je za pozitivni učinak bitno odgovorno poslovanje uvažavajući radnu sredinu, javlja Radio Zadar.

Grabarić: "Što je poanta odgovornih poslovanja? Da se izmjesti model gdje su poduzeća samo ona koja traže profit, odnosno da se primjene napuci iz EU, kako bi poduzeća i biznis pomogli rješavanju nekih društvenih problema."

Za početak Inovacije će projekt Rosie predstaviti za otprilike 30 tak poduzeća pa će vidjeti kako će biti odziv.Inače ukupna vrijednost projekta je preko 1. 794.000 EUR a.

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti