Biznis

jedan od 17 projekata u županiji

Sto tisuća kuna za sufinanciranje projektne dokumentacije za Uređenje sportsko rekreacijskog centra Benkovac

Sto tisuća kuna za sufinanciranje projektne dokumentacije za Uređenje sportsko rekreacijskog centra Benkovac
Dino Stanin/PIXSELL

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac je u srijedu 23. svibnja 2018. godine zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala 264 ugovora ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte

"Najviše EU projekata dolazi s regionalne i lokalne razine i upravo ste Vi naši glavni partneri u kreiranju i provedbi politike ravnomjernog razvoja. Ono što je iznimno bitno i u čemu ćemo ustrajati jest stvaranje baze i zalihe kvalitetnih projekata kako bismo doista mogli upravljati razvojem i usmjeravati sredstva tamo gdje su najpotrebnija“, rekla je prilikom potpisivanja ministrica Žalac.

Osim toga, ministrica Žalac istaknula je važnost stvaranja zalihe projekata i u svrhu planiranja iduće financijske perspektive kako bi programi odgovarali stvarnim potrebama terena.

Na područja Zadarske županije sufinancirat će se 17 projekata, u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna kuna. 

U ime Grada Benkovca ugovor za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za uređenje sportsko rekreacijskog centra Benkovac potpisao je gradonačelnik Tomislav Bulić. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 210.000,00 kuna od čega će Ministarstvo sufinancirati projekt sa 100.000,00 kuna dok je preostalih 110.000,00 kuna osigurao Grad u svome proračunu. 

Na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta koje je moguće kandidirati ili na ESI fondove još u ovoj financijskoj perspektivi ili na druge trenutno raspoložive financijske mehanizme. Ostali projekti sukcesivno će se pripremati i koristit će kao podloga za programiranje novog proračunskog razdoblja.


Reci što misliš!