Biznis

tržište nekretnina

Kvadrat kuće poskupio u odnosu na prošlu godinu - prosječna cijena u Zadru 1678 eura

Kvadrat kuće poskupio u odnosu na prošlu godinu - prosječna cijena u Zadru 1678 eura
Dino Stanin/PIXSELL

Podaci oglasnika Crozilla pokazali su kako su prosječne tražene cijene kuća tijekom travnja zabilježile više vrijednosti nego u istom mjesecu prijašnjih godina

Navedeni podaci pokazali su kako je godišnji porast vrijednosti od 5,3 posto zabilježen u Zadru u kojem je cijena kvadrata iznosila 1678 eura.

Najviše su cijene i dalje ostale u Dubrovniku u kojem se za kvadrat u prosjeku tražilo 3918 eura, što je, zanimljivo, 1,3 posto manje nego u istom mjesecu lani.

Najniže cijene, ali ujedno i njihov najveći godišnji pad tijekom travnja je, prema podacima oglasnika Crozilla, zabilježen u Bjelovaru. Za kvadrat kuće, s uključenom cijenom okućnice u tom se gradu u prosjeku tražilo 447 eura što je 8 posto manje no u istom mjesecu lani.

Najveća potražnja za kućama vladala je na području Osijeka, a nakon njega i za onima u Zagrebu, Zadru, Puli, Poreču i Samoboru. Kada je riječ o potencijalnim stranim kupcima kuća, oni su u najvećem broju dolazili iz Njemačke i Švicarske, a zatim i iz susjednih država poput Slovenije, BiH i Srbije, a najveći su interes pokazali za kućama na području Vodica, Crikvenice, Vira i Zadra.


Reci što misliš!