Biznis

tržište nekretnina

Cijene zemljišta u Zadarskoj županiji ostale nepromijenjene

Cijene zemljišta u Zadarskoj županiji ostale nepromijenjene
Boris Kačan

Tijekom svibnja su se na oglasniku Crozilla u brojnim županijama u unutrašnjosti mogla pronaći građevinska zemljišta s cijenama već od jednog eura po kvadratu, dok je duž obale bilo onih čije su vrijednosti dosezale iznose i od nekoliko tisuća eura po metru kvadratnom

Prema podacima oglasnika Crozilla, najniže su cijene kvadratnog metra zemljišta oglašavane u Karlovačkoj županiji gdje su u prosjeku iznosile tek 14 eura, zatim euro više u Sisačko-moslavačkoj, u Krapinsko-zagorskoj su u prosjeku iznosile 16 eura, a u županiji Koprivničko-križevačkoj 18 eura.

Najviše cijene na kontinentalnom području i dalje drži Grad Zagreb u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 127 eura, što predstavlja godišnji pad od 5,2 posto.

U najskupljim županijama na Jadranu, cijene zemljišta dodatno su porasle, a prema podacima oglasnika Crozilla, najviše vrijednosti i dalje drži županija Dubrovačko-neretvanska. Za kvadratni se metar tamošnjih građevinskih zemljišta u prosjeku tražilo 170 eura, što u usporedbi s prošlom godinom predstavlja porast od 11,1 posto.

Godišnji porast od 2,8 posto zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj se prosječna oglašavana cijena kvadrata zemljišta popela na 148 eura.

Po cijeni od 126 eura za kvadratni metar oglašavana su u svibnju zemljišta u Šibensko-kninskoj županiji, što na godišnjoj razini predstavlja porast od 0,8 posto. 

Na području Zadarske županije svibanjske su cijene ostale jednake kao i lani u istom mjesecu, te su iznosile 121 euro po kvadratnome metru.

Analiza podataka oglasnika za nekretnine Crozilla pokazala je kako se tijekom svibnja najviše pretraživala ponuda građevinskih zemljišta koja se prodaju na području Zagreba, Poreča, Zadra i Krka.


Reci što misliš!